ROSÉ DES RICEYS 1999 - CHAMPAGNE

nyhed
ROSÉ DES RICEYS 1999 - CHAMPAGNE
850,00 kr

 


"Rødt guld"


Rosé-des-Riceys er ekstraordinære og sjældne. Sjældent, fordi der kun er en håndfuld producenter (ca. 15-20), der laver denne vin og det kun kun i de bedste høstår. Produktionen må ikke overstige 70.000 flasker pr. år.. Pinot Noir druer kun fra de mest solrige vinmarker anvendes. Disse høstes, når de når den rigtige modenhed og naturligt sukker. Hele klaser presses og vinificeres ved anvendelse af halvkarbonisk maceration (den samme metode, der anvendes til fremstilling af Beaujolais, hvor fermentering finder sted i hele intakt bær i en kuldioxid rig atmosfære) Dette resulterer i en vin, der er let tannisk og meget frugtagtig . Farven er flere nuancer mørkere end Provence-rosenvine. Den er modnet i kælderen i 3-4 år, inden den frigives.

Læs mere
Type Rosé, Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Fylde Frisk, Frugtig, Fyldig, Kraftig, Tør
druer Pinot Noir
God Til Bløde Oste, Fisk, Frugt, Rødt Kød, Skaldyr
År 1999
Alkohol 12,5 %
Vivino 5,0
Beskrivelse

Detaljer

Rosé des Riceys er en fransk vin (AOC) i de tre landsbyer Les Riceys. En kommune i Aube departementet i Champagne provinsen Frankrig. Vinene er alle rosé pr. tradition, men i praksis og smag rødvine og de er alle fremstillet af Pinot Noir druen . De er enten gæret i rustfrie ståltanke til tidlig drikning eller i fade som giver giver længere aldring. De har en særpræget smag kendt for fransk som goût des riceys . Les Riceys er det eneste vindyrkningsområde med tre AOC'er: AOC Champagne, AOC Côteaux Champenois rødvin og AOC Rosé de Riceys.

Se artikel fra New York Times HER - og HER kan du se vingårdens hjemmeside

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Stellan Wulff på Vivino:

94+/100 point. What a wine. Incredible elegant and sophisticated showing from Alexandre Bonnet. Wonderfully complex nose of raspberries and strawberries mixed with a earthy tone. The mouth is very insisting with notes of blackthorns, cranberry and blackberry. Persistent acidity and a long after taste. Drinks beautifully now, but will develop for another 20 years. A stunning wine. 

I glasset

Detaljer

Traditionelt høstes deres Rosé des Riceys på vinmarken La Forêt, som ligger med sol hele dagen og det er til tider nødvendigt i dette meget nordlige klima. Vinen er et mix af skinnende ruby farve og glimtende topaz. Den virker mørk og intens. Duften er overraskende med noter af røde bær. Kraftig smag hvor syren er perfekt og tanninerne integreret. Denne 1999 er klar til at drikke og er på sit højeste lige nu. Moden og meget meget fin vin.
Område og Producent

Detaljer

-Historien om Alexandre Bonnet Champagne går langt tilbage, og firmaet har dets ophav i den fantastiske landsby ”Les Riceys”. --Med tre forskellige appellationer d'origine contrôlée (AOC), er det et enestående sted til vinfremstilling. -Med 2086 hektar vinmarker er det det største vinproducerende distrikt i Champagne-regionen. Takket være de geologiske og geografiske egenskaber, er Riceys vinmarker også blandt de vinproducerende områder, der tilbyder de bedste Pinots Noirs i Côte des Bar. Helt tilbage i 1934 begyndte Lucien Noble at vokse deres egne vinstokke. Hans passion blev videregivet til de næste generationer, indtil 1970 hvor René, Serge og Alain Bonnet grundlagde Alexandre Bonnet-mærket. Alexandre Bonnet Champagne ejer over 45 hektar vinmarker og er i dag et klassisk Champagne-hus. -Selvom Alexandre Bonnet ikke er et af de største champagne-huse, så er de alligevel store nok til at have et team af specialister, som dækker alle områder produktionen igennem. Når det er sagt så er de alligevel små nok til kun at gøre brug af druer fra egne marker. Her får man altså det bedste for to verdener. -Al deres Champagne er autentiske, og fremhæver specielt Pinot Noir-sorten med vintage-årgange som i fx deres ”Noir Extra Brut”, ”Blanc de Noirs” og ”Perle Rosée”, samt den ikoniske ”Rosé des Riceys”. Hugh Johnson har nævnt Alexandre Bonnet som et meget anbefalelsesværdigt hus i den sydlige del af Champagne. Han skriver også at firmaets vinmarker passes med stor omhu, hvilket giver Alexandre Bonnet faste og karakterfyldte champagner, samt stor frugt og potentiale til lagring.