4,1 vivino

ROSÈ DES RICEYS 2012 - CHAMPAGNE

350,00 kr

 

"Invest or drink"

Rosé-des-Riceys er ekstraordinære og sjældne. Sjældent, fordi der kun er en håndfuld producenter (ca. 15-20), der laver denne vin og det kun kun i de bedste høstår. Produktionen må ikke overstige 70.000 flasker pr. år.. Pinot Noir druer kun fra de mest solrige vinmarker anvendes. Disse høstes, når de når den rigtige modenhed og naturligt sukker. Hele klaser presses og vinificeres ved anvendelse af halvkarbonisk maceration (den samme metode, der anvendes til fremstilling af Beaujolais, hvor fermentering finder sted i hele intakt bær i en kuldioxid rig atmosfære) Dette resulterer i en vin, der er let tannisk og meget frugtagtig . Farven er flere nuancer mørkere end Provence-rosenvine. Den er modnet i kælderen i 3-4 år, inden den frigives.

TypeRosé, Rødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Fisk, Frugt, Rødt Kød, Skaldyr
År2012
Alkohol12,5 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

Vinen fremstår som en bourgogne rødvin, med en klar Pinot duft og smag. Duften er røde bær.

tabs-icon2 Smag

En kraftig smag med integrerede tanniner. Kan drikkes nu men kan gemmes 10 år.

Beskrivelse

Rosé des Riceys er en fransk vin (AOC) i de tre landsbyer Les Riceys. En kommune i Aube departementet i Champagne provinsen Frankrig. Vinene er alle rosé pr. tradition, men i praksis og smag rødvine og de er alle fremstillet af Pinot Noir druen . De er enten gæret i rustfrie ståltanke til tidlig drikning eller i fade som giver giver længere aldring. De har en særpræget smag kendt for fransk som goût des riceys . Les Riceys er det eneste vindyrkningsområde med tre AOC'er: AOC Champagne, AOC Côteaux Champenois rødvin og AOC Rosé de Riceys.

Se artikel fra New York Times HER - og HER kan du se vingårdens hjemmeside, samt en video om Riceys HER

Område og Producent

Historien om Alexandre Bonnet Champagne går langt tilbage, og firmaet har dets ophav i den fantastiske landsby ”Les Riceys”. Med tre forskellige appellationer d'origine contrôlée (AOC), er det et enestående sted til vinfremstilling. Med 2086 hektar vinmarker er det det største vinproducerende distrikt i Champagne-regionen.

Takket være de geologiske og geografiske egenskaber, er Riceys vinmarker også blandt de vinproducerende områder, der tilbyder de bedste Pinots Noirs i Côte des Bar. Helt tilbage i 1934 begyndte Lucien Noble at vokse deres egne vinstokke. Hans passion blev videregivet til de næste generationer, indtil 1970 hvor René, Serge og Alain Bonnet grundlagde Alexandre Bonnet-mærket. Alexandre Bonnet Champagne ejer over 45 hektar vinmarker og er i dag et klassisk Champagne-hus.

Selvom Alexandre Bonnet ikke er et af de største champagne-huse, så er de alligevel store nok til at have et team af specialister, som dækker alle områder produktionen igennem. Når det er sagt så er de alligevel små nok til kun at gøre brug af druer fra egne marker. Her får man altså det bedste for to verdener. Al deres Champagne er autentiske, og fremhæver specielt Pinot Noir-sorten med vintage-årgange som i fx deres ”Noir Extra Brut”, ”Blanc de Noirs” og ”Perle Rosée”, samt den ikoniske ”Rosé des Riceys”.

Hugh Johnson har nævnt Alexandre Bonnet som et meget anbefalelsesværdigt hus i den sydlige del af Champagne. Han skriver også at firmaets vinmarker passes med stor omhu, hvilket giver Alexandre Bonnet faste og karakterfyldte champagner, samt stor frugt og potentiale til lagring