3,3 vivino

Riesling Auslese - Mosel

99,00 kr

'Das ist gut'

Moselland er vel nok Det mest veldrevne kooperativ i Tyskland. Over 2000 vinbønder aflevere deres druer til presning hvert år og her står de bedste oenologer klar til at lave super vin til dejlige forbruger priser. Jo mere stejl en vinbondes jord er jo bedre bliver han afregnet, af den simple grund, at på disse stejle skråninger laves den bedste vin.

Indhold i CL75
TypeDessertvin, Hvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFyldig, Sød
God TilDessert, Lagrede Oste, Skimmel Ost, Stærke Oste
DruerRiesling
År2014
Alkohol7,5 %
Vivino3,3
Beskrivelse

Riesling Auslese er produceret 100% på Rieslig-druen, som ved høsten i slutningen af oktober er plukket fuldmodne, botrytiserede og af særlig høj kvalitet.
På tysk kaldes det edelfäule, som på dansk bliver til ædel råddenskab.
Om efteråret og under optimale klimatiske forhold, kan der på druens skal opstå en svamp, som over efteråret tørrer druen ud for alt vand, for til sidst at efterlade det rene nektar på ganske få dråber. Det er disse dråber vinbonden gerne vil have fat i og det lykkes i denne dejlige auslese.
Vinificationen er traditionel forenet med moderne teknik. Gæringen finder sted på rustfri ståltanke ved en lav, kontrolleret temperatur for at bevare druernes særlige frugtrigdom i den endelige vin.
Moselland Classic, har en særlig fornem smag med stor frugtrigdom og ædel sødme – bouqueten er aromatisk blomstrende og er en sublim nydelse.