4,0 vivino
Sælges kun i butikken

Riebeek Morning Harvest, Chardonnay, Sydafrika - BEDSTE VIN TIL PRIS

85,00 kr
  • Køb 6 for 66.5 pr. fl. og spar 22%

 

'Love this'

Nogle kalder det en revolution, andre et mirakel. Et faktum er det i hvert tilfælde, at Swartland, med stormskridt, har fået vinelskere verden over til at måbe over den kvalitet, dette sublime område producere.

Dertil kommer at priserne er særdeles forbrugervenlige og det gælder også denne dejlige vin, Riebeek, Morning Harvest-Chardonnay. Vi har brugt flere år for at finde lige præcis den vin vi ville have og dette er udkommet af anstrengelserne.

KunibutikJa
Indhold i CL75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSydafrikansk
OmrådeSwartland
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Grillede retter
DruerChardonnay
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,0
Duft

Vinen er høstet om morgenen, hvor druerne stadig er nattekolde og er lavet på Chardonnay druen og bliver efter høst og gæring, lagt på franske egetræsfade i et halvt år. Vinen er dejligt gylden og fyldig med frugt, sødme og syre.

Smag

Smagen er harmonisk og ypperlig til fisk og kylling og på terrassen. Vinen er anmeldt af vores kundepanel som yderst anbefalelsesværdig.

Beskrivelse

Swartland er en ny vinregion, vi ser i Danmark og som vi finder knap 100 km fra Cape Town.
Vinen er fra landsbyen Riebeek, som ligger i skyggen af Kasteelberg (Slotsbjerget).

I begyndelsen var det et stort kooperativ, der samlede druerne fra vinbønderne i området og på det grundlag lykkedes det faktisk at lave dejlig vin.
Det fik hurtigt pionerer til at komme til området og få købt op i de bedste parceller.
Disse vinpionerer har kunnet tegne vinen globalt og de har virkelig sat Swartland på landkortet.

Se en video fra Riebeek HER

 

 

Hvad anmelderne siger

Vores smagepanel har bedømt vinen til 4,5 ud af 5 stjerner.

"Fantastisk vin til prisen"

Område og Producent

Swartland er et stort vinproducerende område 65 kilometer nord for Cape Town i Western Cape of South Africa. Traditionelt en hvedeproducerende region har den nu specialiseret sig i at fremstille rige, frugtdrevne vine, især fra druesorterne Chardonnay, Chenin Blanc, Shiraz.

Swartland dækker et stort område, der omfatter vinmarkerne på den nordlige side af Paardebergbjerget i syd til slettene af Piketberg i nord. Den mindre afdeling af Riebeek og Kasteelbergbjerget ligger i den østlige del af regionen, mens det køligere distrikt Darling adskiller området fra Atlanterhavet. Topografien er varieret, og vinmarker findes på stejle bjerge ved bjergene eller på let sammenfoldelige bjergskråninger. 

Swartland
Bush vinstokke i Swartland 

Klimaet er varmt og tørt, som vindyrkerne har brugt til deres fordel i Swartlands vinmarker. Tørre forhold reducerer risikoen for svampesygdomme blandt vinstokkene markant, og mangel på vand i jorden fører til lavere udbytter og mindre, mere koncentreret frugt. Hårdføre, tørrebestandige bush vinstokke er blevet anvendt i de varmeste og tørreste dele af regionen.

Den dominerende jordtype i Swartland er Malmesbury-skifer, opkaldt efter byen Malmesbury, der ligger midt i regionen. Der er også lommer med granit, især omkring Paardeberg-området. Bush vinstokke rødder går meget dybt for at komme til vandreserverne i jorden, hvilket resulterer i stærkere vinstokke og især koncentrerede smag i druerne.

Swartland (hollandsk for 'sort land') er opkaldt efter den oprindelige renosterbos(næsehornbuske), der bliver sort efter regn. Chenin Blanc og Shiraz er de vigtigste druesorter i regionen.