4,3 vivino

Rapture - Cab. Sauvignon - Michael David Winery - Californien - 6 stk. org. trækasse

2.550,00 kr

 

'Speciel class'

Rapture kan bedst oversættes med ”ekstase” eller ”henrykkelse” og begge prædikater passer særdeles godt til denne Cabernet Sauvignon fra Lodi, som med sin saft og kraft vil feje benene væk under de fleste. Michael David anser denne vin som en af hans “ynglingsbørn” og den kommer fra en mark som han passer ekstra meget.

 

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
OmrådeLodi
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
DruerCabernet Sauvignon
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino4,3
tabs-icon2 Smag

En sublim vin med indtagende smag af solbær, chokolade, vanilje og en anelse krydderi fra egetræet.

Beskrivelse

De 6/1 flasker du får her, er noget af det bedste og er en perfekt gaveidé til rette vedkommende.

2013-høsten startede allerede i starten af august med druesorterne Chardonnay og Pinot Noir. De første røde druer blev høstet fra starten af september til primo oktober. Efter en stor 2012-høst forventedes 2013-høsten at være mindre end gennemsnittet, Men høsten viste sig atter at være god både på kvantitet og kvalitet.
Med moderate temperaturer hen over sommeren udvikledes frugten i druerne perfekt med masser af smag og en god syre.
Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon-druer med en smule Petite Sirah. Efter gæring har vinen modnet i 18 måneder på 100% nye franske egetræsfade.
Rapture repræsenterer det bedste af Cabernet Sauvignon fra Michael David Winery. I lighed med Bordeaux premier cru vine produceres Rapture kun i udvalgte årgange.

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en fantastisk video fra vingården HER og en mere HER

 

 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2013 The Wine Advocate (Robert Parker) – 92 point Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015 Eric Vetter: (Aug 8, 2016 at 8:30 PM) We love this wine. It is one that we can go back to again and again and are never disappointed.

Område og Producent

Vi finder området Lodi (udtales Lohd-eye) øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering.

De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter. De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud.

Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet med iøjnefaldende og unikke etiketter. Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.