Pyrat XO Reserve

375,00 kr

 

'The Orphan'

Pyrat rom er faktisk noget unikt. Den er nemlig en blanding af flere forskellige rom fra det meste af Caribien og så “samlet” på den britiske ø besiddelse Anguilla. 90 kvadratkilometer og et indbyggertal på 13.000, samt et ry for at være et skatteparadis, er de fakta der findes, men et andet fakta er, at her laves verdenskendt rom, Pyrat.

Indhold i CL70
TypeRom
Alkohol40 %
tabs-icon1 Duft

Pyrat XO er en kompleks rom og rig på karakter. Rommen er lagret op til 15 år på franske og amerikanske fade. Det er en rom med aromaer af citrus, krydderi og honning.

tabs-icon2 Smag

Smag af eg, melasse, orange og kanel.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er sødlig med orange toner og slutter med en god varme. Det er en rom, hvor du får meget valuta for pengene og vi kan kun anbefale denne specielle oplevelse.

Beskrivelse

C J Planter og hans kone byggede som de første en romfabrik på øen Anguilla. Deres rom blev hurtigt meget berømte i hele verden og specielt Pyrat rom, har bevaret sin status.
I dag er der ingen destilleri på øen og firmaet køber som noget meget specielt, forskellige lagrede rom fra hele Caribien og sågar fra meget berømte rom firmaer.
Hjemme på øen bliver de forskellige rom blended flere gange i speciel importerede fade.

Flasken er designet ud fra beskrivelser og malerier. Sådan opbevarede kaptajner og piratter i det 19. århundrede rommen, når den var på flaske. Rummene i denne blanding modnes op til femten år i amerikanske eg og franske limousin-tønder.

Se husets hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

WHISKY & ROM MAGASIN (Thomas Rydberg) – 92 point – “Intense blomstertoner i duften. En ren og yderst elegant rom som med fordel kan drikkes rent og bare nydes. I smagen kirsebær, roser, blomster og en anelse lakrids. Flot balanceret med en lang frugtig eftersmag. Hatten af for dansk rom.

” Mads “Romhatten” Heitmann, Romhatten.dk – “Skotlander White er i duften let og frisk med sød lakrids. Meget floralt duftende og med et bærpræg. Flot komponeret alkohol med god balance. Smagsnoter af bær, lakrids, melasse, peber og blomster. Hvis du endnu ikke har smagt en rom fra Skotlander Rum, så vil jeg anbefale, at du får det gjort nu.”

Område og Producent

Pyrat rum ejes af Patrón Spirits , et selskab oprettet i 1989 af John Paul DeJoria , og Martin Crowley . Virksomheden ejer ikke et destilleri, de fungerer snarere som et tredjepartsfirma, der køber det, de mener er de bedste lagre af rom og blander dem i henhold til deres egne formler. Der er altid lidt hemmelighed omkring disse private blandinger.

Da mærket blev oprettet (ca. 1997), blev rommen produceret af Anguilla Rums Company fra de tidligere nævnte rumtønder, der blev hentet fra forskellige caribiske destillerier. Nylig er produktionen dog flyttet til Guyana, Sydamerika. Da jeg var i Guyana i april sidste år, fik jeg en rundvisning i Diamond Bottling Plant, der ejes af Demerara Distillers Ltd. (DDL) . Under denne tur fik jeg at vide, at Pyrat Rum netop havde installeret deres egen private tappelinje i Diamond-anlægget. Pyrat XO Rum, lærte jeg, er først og fremmest en Demerara-rom blandet og tappet i Guyana fra en blanding af 2-årige Demerara-bestande og andre bestande, der stammer fra forskellige caribiske producenter. !!!!!!