3,5 vivino

Pusarosso, Zinfandel, IGT Puglia

69,95 kr
  • Køb 6 for 55 pr. fl. og spar 22%

 

'Den ombejlede'

 

”Hall of Fame” vin fra Italien, som høster super anmeldelser for kvalitet og good value for money. En vin der rammer vores smag……

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeApulien
FyldeFyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Pasta, pizza og risotto
DruerZinfandel
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino3,5
Duft

En tæt og sort rødvin fra Italien. I duften finder man en bred vifte af sorte bær: kirsebær, brombær og sorte blommer.

Smag

Smagen er fyldig med et typisk italiensk præg af krydderurter og moden frugt.

Eftersmag

Fadlagringen giver et let krydret islæt, der forstærker vinens kompleksitet.

Beskrivelse

 Zinfandel er det internationale navn for én af Italiens bedste druesorter: Primitivo, som giver vine med stor fylde og rygrad.

Druerne høstes fra marker med god soleksponering. Først når druerne har den rigtige balance mellem sødme og frugtsyre høstes de. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt i vinen. En del af mosten lagres efter gæring på egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftapningen på flaske. 


 

Hvad anmelderne siger

Familien Brinck (5): – Fyldig og behagelig krydret vin med en dyb mørk farve i glasset. En vin præget af modne og mørke bær. Absolut en velsmagende vin der afsluttes af en mild og behagelig afrunding.

Familien Petterson (4): – Krydret og fyldig mørk vin med fylde af de modne bær. Behagelig og velsmagende med en meget delikat og afbalanceret afslutning i ganen.

Familien Wessel (4): – Kraftig krydret og mørk vin med fin balance i afslutningen. Bærer præg af sol og varme og klinger fint af i munden. Herlig italiensk vin, der egner sig fortrinligt til let krydrede pastaretter.

Familien Andersen (6): – Elegant og velkrydret italiensk vin, der bærer præg af de mørke bær. Fyldig og blid smag med en perfekt balance tippende til det svagt sødlige. En meget delikat og elegant vin.

Familien Gogtaph/Larsen (5): – Skøn og velsmagende vin, som er mildt og godt krydret. Mild og god eftersmag, der afrundes med en varm og god eftersmag. God vin, som kan nydes alene eller til en god pastaret.

Familien Larsen (5): – Velkrydret moden rødvin, der er mørk nærmest sort i glasset. Præget af de mørke bær i både smag og duft. Fyldig og velkrydret, med en meget fin og blid eftersmag.

Familien Jensen/Frederiksen (6): – Herlig velsmagende italiensk rødvin med en skøn og intens bouquet og en blød og behagelig krydret smag, der nærmest smelter på tungen. 

Område og Producent

I den sydlige del af Italien finder vi Puglia og i dette område viser Zinfandel druen de bedste resultater. Druen har en tyk skal og kan dermed modstå den megen sol og varme. Klimaet er stabilt og præget af middelhavets varme. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for Zinfandel druen. Druen modner generelt tidligt og det er intet problem for Pusarosso at opnå modenhed.

Det imponerende er at få balancen mellem frugtintensiteten og syren med. Dette er flot styret i denne Zinfandel. Druerne høstes fra marker med god soleksponering. Først når druerne har den rigtige balance mellem sødme og frugtsyre høstes de. Vinificationen begynder med presning og udblødning af skallerne for at opnå den mørke røde farve samt de bløde tanniner i den endelige vin. Gæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur for at give kølig frugt i vinen. En del af mosten lagres efter gæring på egetræsfade. Efterfølgende lagres vinen på rustfri ståltanke inden aftapningen på flaske. Vinen findes også i vores smagekasse med Primitivo/Zinfandel vine.