3,7 vivino

Primitivo - La Masseria IGT - Alpha Zeta - Puglia

85,00 kr
  • Køb 6 for 68.95 pr. fl. og spar 19%

 

"Primo Tivo"

La Masseria Primitivo vinificeres hos Alpha Zeta i Veneto. Druerne kommer fra marker i Puglia nær Taranto. Vinmageren Matt Thomson overbeviser igen med dette pletskud, som bare rammer målskiven!

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandItaliensk
OmrådePuglien
FyldeFrugtig, Fyldig, Kraftig, Letkrydret, Tør
DruerPrimitivo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2017
Alkohol14 %
Vivino3,7
200 stk. På lager
Duft

Typerigtig Primitivo med en dyb, bærfrodig næse og skøn ligefremhed

Smag

Det er en solmoden vin af stor smagsfylde og den forventede bærsødme afstemmes af en fin friskhed i frugten

Beskrivelse

Her i Wineboutique tager vi ikke alle vine ind i sortimentet som er lavet på Primitivo/Zinfandel druer. Det gør vi ikke af den simple grund, at rigtig meget vin lavet på disse druer er ikke godt nok til at komme på hylden. Det har denne vin dog præsteret. Vi har fundet et lille restparti fra vingården som vi kan stå inde for.

FRA MOST TIL VIN:  Druerne fragtes til Alpha Zeta i Verona, hvor de afstilkes, knuses og overføres til temperaturkontrollerede ståltanke, hvor gæring og maceration finder sted. En del af vinen lagres kortvarigt på egefade for at vinde kompleksitet.
OPLEVELSEN:  Typerigtig Primitivo med en dyb, bærfrodig næse og skøn ligefremhed. Det er en solmoden vin af stor smagsfylde og den forventede bærsødme afstemmes
af en fin friskhed i frugten. En generøs og tiltalende Puglia-vin, med karakter, som også er teknisk vellavet.

Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Vivino:

Blandt top 10% af alle vine i verden (2017 Årgang)

Område og Producent

Historien bag Alpha Zeta går tilbage til 1999, hvor den engelske vinimportør David Gleave MW og den internationalt anerkendte new zealandske winemaker Matt Thomson stiftede firmaet. Formålet var at fremstille er serie af vine fra Veneto, som prismæssigt var konkurrencedygtige, uden at gå på kompromis med kvalitet og typicitet. Et af de centrale elementer i strategien var at etablere samarbejder med lokale vinbønder for at få adgang til det rette druemateriale, frem for at købe bulkvin. Det har blandt andet betydet, at man har kunnet arbejde sammen om at nedbringe høstudbytter og sikre, at der høstes sunde, modne druer, og hvert år udvælges de bedste partier fra forskellige underleverandører. Resultatet er år for år en serie af kvalitetsprægede vine på klassiske druesorter fra Veneto, lavet med moderne udstyr og indsigt. Der er eksempelvis investeret i såkaldte most-kølere, der sikrer at mosten inden gæring opbevares. så aromaer og friskhed bevares bedst muligt, og lave gæringstemperaturer skal ligeledes tilsikre dette.

Man ønsker at fremstille rene, præcise vine med stor varietalkarakter og primærfrugtighed, dvs vine, der fremviser druernes naturlige, typiske aromaer og som repræsenterer det område, hvori de dyrkes. Langt de fleste druer dyrkes i Valpantena, der ligger lidt nordøst for Verona.

Alpha Zeta fremstiller nu også vine af syditalienske druer og her er vi faldet for en Primitivo fra marker nær Taranto på Salento-halvøen. Primitivo er identisk med den californske Zinfandel og vinen antager i Alpha Zetas fortolkning et solmodent, mediterrant udtryk, der bringes frem ved en nænsom vinifikation, og Matts arbejde med at værne om den friske, primære frugt slår også igennem her og det klæder vinen, at den viger uden om det lidt kogte og svulstige udtryk, som eller præger mange af vine fra disse egne. Vintypen har et stort dansk publikum og Alpha Zetas version synes med sin skønne frugtfylde og næsten tygbare tekstur at ramme ind i en bred smag.