Pinot Gris - Orschwiller - Alsace

90,00 kr
  • Køb 6 for 413.7 og spar 24%

 


'Alsace og Gris'


 Frisk, intens og frugtfyldt Pinot Gris fra et af de bedste områder til denne drue. Nyd den til fisk og skaldyr, godt afkølet og i godt selskab.

Læs mere
Type Hvidvin
cl 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Fylde Let, Tør
druer Pinot Gris
God Til Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År 2016
Alkohol 12,5 %
Vivino 3,7
Beskrivelse

Detaljer

I vinene fra producenten i Orschwiller fremelskes hel ren frugt ved at høste druerne i perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.

I glasset

Detaljer

Pinot Gris fra Orschwiller er flot gylden i glasset med hvide reflekser. Duften er præget af noter af akacie og hyldeblomster. Smagen er intens med noter af lime, blomster og en hint af eksotisk frugt. Eftersmagen er flot balanceret med god frugtsyre. En vin der, på grund af sin fyldige karakter, kan hamle op med et bredt udvalg af retter. Orschwiller Pinot Gris har god pondus, som går godt til fisk, skaldyr, risotto og lyst kød. Serveres ved 8–10ºC.
Område og Producent

Detaljer

Alsace er kendt for sine friske elegante vine. Vine som vi i Danmark altid har foretrukket som vores sommervine, i haven, på frokostbordet eller til f.eks. fisk og skalddyr. Det smukke vindistrikt strækker sig fra Strassbourg i nord mod syd til Mulhouse. Området afgrænses af Rhinen mod øst og mod vest af den lave bjergkæde Vogeserne, der beskytter området mod den fugtige vestenvind. Alsace er fra nord til syd ca. 130 km langt, dets bredde varierer fra kun få hundrede meter til et par kilometer. Vinmarkerne strækker sig op ad Vogeserne fra 400 til 600 meter over havets overflade. I vinene fra producenten i Orschwiller frem elskes hel ren frugt ved at høste druerne i perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.