3,7 vivino

Pinot Gris - Orschwiller - Alsace

Tilbuds Pris: 68,95 kr

Før Pris: 90,00 kr

 

'Alsace og Gris'

 Frisk, intens og frugtfyldt Pinot Gris fra et af de bedste områder til denne drue. Nyd den til fisk og skaldyr, godt afkølet og i godt selskab.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeAlsace
FyldeLet, Tør
DruerPinot Gris
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
År2017
Alkohol12,5 %
Vivino3,7
Duft

Pinot Gris fra Orschwiller er flot gylden i glasset med hvide reflekser. Duften er præget af noter af akacie og hyldeblomster.

Smag

Smagen er intens med noter af lime, blomster og en hint af eksotisk frugt.

Eftersmag

Eftersmagen er flot balanceret med god frugtsyre

Beskrivelse

I vinene fra producenten i Orschwiller fremelskes hel ren frugt ved at høste druerne i perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.

Se en video om hele vinregionen Alsace HER

Område og Producent

Alsace er kendt for sine friske elegante vine. Vine som vi i Danmark altid har foretrukket som vores sommervine, i haven, på frokostbordet eller til f.eks. fisk og skalddyr. Det smukke vindistrikt strækker sig fra Strassbourg i nord mod syd til Mulhouse. Området afgrænses af Rhinen mod øst og mod vest af den lave bjergkæde Vogeserne, der beskytter området mod den fugtige vestenvind.

Alsace er fra nord til syd ca. 130 km langt, dets bredde varierer fra kun få hundrede meter til et par kilometer. Vinmarkerne strækker sig op ad Vogeserne fra 400 til 600 meter over havets overflade. I vinene fra producenten i Orschwiller frem elskes hel ren frugt ved at høste druerne i perfekt modenhed. Behandlingen af druerne i kælderen foregår efter moderne metoder med kølig gæring og ingen lagring på fad, men på store rustfrie ståltanke. Denne proces følges for at bibeholde druens karakter i den enkelte vin.