3,8 vivino

Pinot Gris 2014 - Alsace - Rittersberg - Frey Sohler

110,00 kr
  • Køb 6 for 68.95 pr. fl. og spar 38%

 

"Er du til gris?"

Kære barn har mange navne og denne druesort, som er en indfødt fransk druesort, dyrkes over det meste af verden og er måske bedst kendt herhjemme som Pinot Griegio. Navnet Pinot Gris kommer af det franske navn Gris, som betyder bleg, grå og det er netop sådan druen kan fremstå når den hænger på vinstokken.

Efterhånden sælger vi mest pinot Gris af alle de forskellige druesorter fra Alsace. Prøv denne....

Type Hvidvin
Indhold i CL 75
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Fransk
Område Alsace
Fylde Frisk, Frugtig, Let Sødlig
Druer Pinot Gris
God Til Dessert, Fed Fisk, Frugt, Lyst Kød
År 2014
Alkohol 12,5 %
Vivino 3,8
Duft

Fersken, litchi, kiwi, granny smith på næsen. Fuld, kompleks, velafbalanceret med god syre.

Smag

Smagen er lækker med smag af kiwi, fersken, muskat-druer, abrikoser og en delikat hint af honning.

Eftersmag

Eftersmagen er lang, forfriskende og frugtagtig.

Beskrivelse

Granit jord gør tit at vinstokken lider og det gør den her på Rittersberg. Det giver vinen sin mineralske side, salt, og sin særprægede klasse. 

Det er veltillavet vin med ret så fin sødme. Det vil sige at vinen kan bruges til ikke bare fisk, men også frisk frugt og lettere desserter. Asiatiske retter i den lettere ende er også fin.

Se en fin video, som handler om hele Alsace HER

Vingårdens hjemmeside  HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i regionen
Område og Producent

Scherwiller ligger ved mundingen af ​​Sainte Marie aux Mines og Villé dalen, 50 km syd for Strasbourg. Frey-Sohler vingården er historien om flere generationer tæt knyttet til denne landsby og Alsace-vinen. I dag har ejendommen 29 ha, som udnyttes af Damien og Nicolas SOHLER.

Domænet strækker sig over den kommunale betegnelse "Scherwiller" og på Rittersberg terroiret, ved foden af ​​det majestætiske Ortenbourg-slot, der "overvåger" denne fantastiske vingård. Den Frey-Sohler Godset har som skrevet 29 hektar vinmarker og producerer alle sorter af Alsace, Sylvaner Gewurztraminer, gennem Fælles appellation "Scherwiller" (Riesling), de Rittersberg vine, Grand Cru Frankstein, Crémant af Alsace, Late Harvest and Grains Nobles Selections. Frey-Sohler-ejendommen har monopol og sælger udelukkende vine fra Sohler-familiens vingård.