Phantom Spirits x Mikkeller – Beer Geek Vanilla Shake – Dominican Republic 8yo

349,00 kr

 

"The Mikkeller"

Det lille destilleri Den Klodsede Bjørn og specialbryghuset Mikkeller har startet en ny virksomhed op som bliver kaldet Phantom Spirits. Sammen laves rom lagret på ølfade fra en af verdens bedste bryggere Mikkel Borg Bjergsø. Det er drenge som er crazy på den gode måde og som bidrager til, at se på gængse produkter fra en skæv vinkel.

TypeRom
Indhold i CL50
LandDansk, Den Dominikanske Republik
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Duftnoter af vanilje, sødt og brændte tropiske frugter.

tabs-icon2 Smag

Smagsnoter af vanilje, rosiner og sød malt.

Beskrivelse

Intens 8 års rom fra den Dominikanske Republik der er præget af alt det, som vi kender og elsker rom for: vanilje, sødme, karamel. Rommen er efterlagret på Vanilla Shake ølfade fra Mikkeller hvorved den får en fed mundfylde og masser mere vanilje. Det er bare en super lækker rom der samtidig levende på grund af de 45% alc. vol. Til kendere og til nybegyndere. 

Det at færdigmodne/lagre rom, også kaldet Cask finish er ikke nyt, men at lagre "the spirits" i disse kolde egne, som Danmark høre under er forholdsvis nyt. Det giver rigtig gode slutprodukter. Tag bare en af vores helt store rom makers, Anders Skotlander. Hans rom høre i dag til nogle af verdens bedste, fordi de lagres i det kolde nord.

Metoden opstod oprindeligt, fordi den stærke varme i central- og Sydamerika var for voldsom for fadlagret rom, så man lod rommen færdiglagre i det noget mildere klima i Cognac eller Skotland på europæiske fade. På den måde fik rommen dobbeltpræg fra det varme og koldere klima og fra to forskellige typer fadlagring.

Se Phantom Spirits hjemmeside HER - se en video med Mikkeller HER

Område og Producent

Phantom Spirits blev født ud af asken fra det mangeårige Mikkeller/Copenhell åndssamarbejde – en årlig udgivelse med uhyggelig tema, anført af den tidligere events- og kommunikationschef Mixen Lindberg. Lanceret i slutningen af 2016 af Mixen Lindberg, Frederik Plum, ejer af Den Klodsede Bjørn Vodka, og Mikkel Borg Bjergsø, som en måde at forfølge de mange ideer og koncepter, der blev udviklet under den kreative proces i at fremtrylle disse ofte provokerende, heavy metal spiritusser. Phantom Spirits trådte ind på scenen med deres progressive øltønde-lagrede rom-projekt, og er i øjeblikket i fuld gang med flere samarbejder med forskellige producenter inden for spiritus, øl, vin, mad og mere. Forvent det uventede.

Mikkel Borg Bjergsø er kometen blandt nyskabernde indenfor iværksætteri. Han er blevet kendt i hele verden for sine øl (Mikkeller) og nu danser han videre, hårdt og kontant med rom, hvor også hans øl spiller en væsentlig rolle.