Phantom Spirits/Mikkeller x Coffee Collective x Den Klodsede Bjørn – Akmel Nuri Coffee Liqueur – Panama 6yo

425,00 kr

 

"The Coffe"

Det lille destilleri Den Klodsede Bjørn og specialbryghuset Mikkeller har startet en ny virksomhed op som bliver kaldet Phantom Spirits. Sammen laves rom lagret på ølfade fra en af verdens bedste bryggere Mikkel Borg Bjergsø. Det er drenge som er crazy på den gode måde og som bidrager til, at se på gængse produkter fra en skæv vinkel.

TypeRom
Indhold i CL50
LandDansk, Panama
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

super frugtet og rammer bare lige den perfekte kombination af klassiske romsmage med noter af tropisk frugt

tabs-icon2 Smag

nødde og frugtede kaffesmage

Beskrivelse

En favorit der falder i de flestes smag. Den er sødet men ikke så sød, så det bliver klistret. Og den er stadig tør nok til, at man faktisk kan smage rommen. Den 6 års Panama rom er super frugtet og rammer bare lige den perfekte kombination af klassiske romsmage med noter af tropisk frugt. Herefter er rommen efterlagret på kaffelikørfade fra The Coffee Collective hvilket giver nødde og frugtede kaffesmage. Det hele er super dejligt simpelthen og både nørder og nybegyndere plejer at kunne lide sødmeniveauet og blandingen af romsmage med kaffenoter.

Det at færdigmodne/lagre rom, også kaldet Cask finish er ikke nyt, men at lagre "the spirits" i disse kolde egne, som Danmark høre under er forholdsvis nyt. Det giver rigtig gode slutprodukter. Tag bare en af vores helt store rom makers, Anders Skotlander. Hans rom høre i dag til nogle af verdens bedste, fordi de lagres i det kolde nord.

Metoden opstod oprindeligt, fordi den stærke varme i central- og Sydamerika var for voldsom for fadlagret rom, så man lod rommen færdiglagre i det noget mildere klima i Cognac eller Skotland på europæiske fade. På den måde fik rommen dobbeltpræg fra det varme og koldere klima og fra to forskellige typer fadlagring.

Se Phantom Spirits hjemmeside HER - se en video med Mikkeller HER

Område og Producent

Phantom Spirits blev født ud af asken fra det mangeårige Mikkeller/Copenhell åndssamarbejde – en årlig udgivelse med uhyggelig tema, anført af den tidligere events- og kommunikationschef Mixen Lindberg. Lanceret i slutningen af 2016 af Mixen Lindberg, Frederik Plum, ejer af Den Klodsede Bjørn Vodka, og Mikkel Borg Bjergsø, som en måde at forfølge de mange ideer og koncepter, der blev udviklet under den kreative proces i at fremtrylle disse ofte provokerende, heavy metal spiritusser. Phantom Spirits trådte ind på scenen med deres progressive øltønde-lagrede rom-projekt, og er i øjeblikket i fuld gang med flere samarbejder med forskellige producenter inden for spiritus, øl, vin, mad og mere. Forvent det uventede.

Mikkel Borg Bjergsø er kometen blandt nyskabernde indenfor iværksætteri. Han er blevet kendt i hele verden for sine øl (Mikkeller) og nu danser han videre, hårdt og kontant med rom, hvor også hans øl spiller en væsentlig rolle.