3,9 vivino

Pernand-Vergelesses - Dubreuil - Fontaine - Bourgogne Blanc

245,00 kr

 

"Fine to show"

I Bourgogne, nær byen Pernand-Vergelesses, finder man den familieejede virksomhed Domaine Dubreuil-Fontaine. Hos Domaine Dubreuil-Fontaine dyrker man både Chardonnay og Pinot Noir.

 

Beskrivelse

Chardonnay-druerne dyrkes mellem Pernand-Vergelesses og Corton Charlemagne, imens deres Pinot Noir-druer dyrkes mellem byerne Pernand-Vergelesses, Aloxe-Corton, Volnay, Pommard, Beaune og Savigny-les-Beaune.

Markerne, som i alt fordeler sig over 20 hektar, findes hvor Côte de Nuits og Côte de Beaune mødes. Vinproducenterne i Pernand-Vergelesses kan både producere røde og hvide vine. I området findes de fire appellationsniveauer; Grand Cru, 1er Cru, Village og Bourgogne.

Vingårdens hjemmeside HER

I glasset
Subtil gylden farve. Citrus og mandelnoter i næsen. På smagen har den forfriskende minerale tendenser. Den kan både nydes ung, men også alderen med alder. Match perfekt med grillet fisk eller sushi. UDBYTTE (I ANTAL FLASKER): 10 000 DRUE: Chardonnay ALDER PÅ VINSTOKKE: 30 år FADLAGRING: 12 måneder i egetræsfade. 20% ny eg. SERVERING: 10-12°C. LAGRINGSPOTIENTIALE: 5 til 10 år. VINTAGE: 2015
Område og Producent
Vinhusets historie starter i 1879, hvor Pierre Arbinet etablerer vinmarker, som han senere overdrager til sin svigersøn Julien Dubreuil. Juliens søn Pierre Dubreuil-Fontaine var ansvarlig for en yderligere udvidelse af vinmarkerne. I dag styrer Christine Gruere-Dubreuil de gamle marker, efter at have afløst sin far, Bernard Dubreuil. Christine er 5. generation i familien til at dyrke markerne i Pernand. Produktionen består i dag hovedsagelig af rødvin. Ca. 25% af deres produktion er dog hvidvin, og fornyelig tilføjede de to Pernand Premier Crus til deres sortiment; Les Fichots og Sous Frétiles. Domænet besiddelser meget modne stokke, næsten alle marker indeholder et gennemsnit på mere end 30 år gamle vinstokke. Alle vinene fra Domaine Dubreuil-Fontaine bliver lagret i egetræsfade. Andelen af brugen nye fade varierer afhængigt af appellationsniveauet, men ligger typisk mellem 15-35%. Efter en lagringsperiode på 12 til 18 måneder, bliver vinen aftappet i husets egne kældere. Vinen produceres på moderne vis, men med respekt for tradition, hvilket giver et flot smagsudtryk som er traditionelt for den burgundiske stil og dets terroir.