- Beskrivelse
Celler la Muntanya udfører sin livskultur gennem god landbrugspraksis (BPA) sammen med opnåelsen af en firedoblet rentabilitet: økonomisk, socialt, miljømæssigt og kulturelt.
De er en pionerer inden for Microviñas-bevægelsen, hvis mission består i: at redde forladte vinmarker og gendanne og genplante oprindelige vinmarker; aflønne producenterne retfærdigt for deres arbejde og fremme kulturen i det land, hvor druerne fødes.
Celleren hører ikke til noget DO område og er certificeret som land vin og hører til Slow Food València bevægelsen.
Rig, flot & mørklødet er denne dejlige vin. En fjerdedel lagret på store, franske egetræsfade. Elegant håndværksvin fra ultragamle stokke.
- Hvad anmelderne siger
5 Stjerne i Ekstra Bladet
Dejlig kraftig Spanioler! Intens duft af mokka, chokolade og tobak. Kraftig og fyldig bærsmag, gode tanniner og fin syrebalance i eftersmagen, siger Leif i vivino
Lækker kaffe- og chokoladeafslutning. Sådan en kaffeautomat må vi have på kontoret. En vin for konen trods den forholdsvis høje procent siger Lars i Vivino
- Område og Producent
NOGET MÅ DER GØRES, blev de to spanske vinentusiaster Toni Boronat og Juan Cascant enige om, da de for et årti siden oplevede, hvor mange topkvalitetsvinmarker omkring hjemegnen Muro, der lagde navn til sjusket og uprofessionelt vinmageri trods druer i verdensklasse fra egnens gamle knortede vinstokke. Hvorfor ikke samle druerne fra alle disse marker – nogle ikke større end en villahave – og få topvinmagere til at lave vinene? Som tænkt, så gjort… I dag arbejder de med mere end 35 forskellige mikro-vinmarker i området omkring Alicante.. Nogle stokke er over 100 år gamle, så det er et decideret kulturarvsprojekt Celler de Muntanya er ude i! Vi kan nu præsentere et bæredygtig og økologisk ansvarligt Celler de Muntanya med imponerende anmeldelser fra førende vinpublikationer, herunder Guia Penin. Vinøs kulturarv, så det kan smages!