Palari . Santa.Nè - Duemilanove 2009 Sicilia I.G.T.

725,00 kr

 


'Boss of bosses'


Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen her er måske Siciliens bedste. Prøv selv, men vi har ikke mange flasker. OBS. Produktbillede er anden årgang.

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Letkrydret, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2009
Alkohol14 %
Vivino4,3
Beskrivelse

Detaljer

Druerne til denne vin er produceret på de historiske vinmarker, hvor arkæologiske fund beviser, at der har været dyrket vin siden det 14. århundrede. Når bonden går i vinmarken har han udsigt til det berømte Messina Stræde og han kan samtidig nyde, at han her på marken laver vin som måske ikke findes bedre på disse kanter.

Vingårdens hjemmeside

I glasset

Detaljer

Det er en utrolig elegant vin med en flot rubinrød farve og delikat, intens duft med noter af krydderier, små, røde frugter og marmelade. Fyldig, harmonisk og silkeblød frugtsmag, bløde tanniner samt meget lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til okse- og kalvestege, gryderetter samt lagrede oste. Vinen er drikkemoden nu og har samtidig et fint lagringspotentiale.
Område og Producent

Detaljer

Castello Banfi har en række vingårde, deriblandt Palari, hvor denne vin kommer fra. Palari ligger på Sicilien - nærmere bestemt i Messina, som er Siciliens tredjestørste by og hovedstaden i provinsen Messina. Vinproduktionen på terrasserne højt over Messina Strædet er unik ved de gamle indfødte druesorter, som gror godt i de ekstreme konditioner, der findes i denne højde, på de stejle skråninger og den meget sandede jord. I den sidste del af det 19 århundrede, fandt bønderne en usædvanlig ler rig jordstykke og besluttede på den baggrund at plante druestokke fra Frankrig. Over noget tid akklimatiserede disse druetyper sig til det nye miljø. Meget senere i århundredet havde vinbønderne glemt hvad det var for nogle druetyper, men vidste bare at de var franske og fra da af hedder disse druer blandet sammen i en vin simpelthen "A Francisa" og er derved blevet til lokale druesorter. De lokale vinlove forbød dog disse druer og man måtte ikke på etiketten skrive Denominatione. Det var vingården Palari ligeglade med da de alligevel aldrig havde brugt betegnelsen. Vinen bliver som altid presset uden tryk og stille og roligt flyder saften ned i beholdere, hvor temperaturen kontrolleres og snart kommes lokalt gær til saften og den gærer. Vinen lagres i 24 måneder på egefade og igen 24 måneder på flaske før frigivelse. Vinen er ufiltreret. En udsøgt fornøjelse.