4,0 vivino

Palari 2012 Rosso del Soprano Sicilia I.G.T.

250,00 kr

 

'The red from the Heights'

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSicilien
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2012
Alkohol13,5 %
Vivino4,0
Duft

Det er en elegant vin med en flot rubinrød farve og delikat, koncentreret duft af vilde bær og marmelade.

Smag

Fyldig og fascinerende frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Castello Banfi har en række vingårde, deriblandt Palari, hvor denne vin kommer fra. Palari ligger på Sicilien - nærmere bestemt i Messina, som er Siciliens tredjestørste by og hovedstaden i provinsen Messina.

En vin som er lavet på Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. samt mindre mængder Acitana, Jacché og Cor’e Palumba.

Område og Producent

I bjergene højt over Messina strædet, har man dyrket vin siden det 14 århundrede og er idag en fantastisk oplevelse med de gamle druesorter. Til denne vin høstes der med meget lidt udbytte og det gør bærrene meget koncentrerede. Vinstokkene er over 80 år gamle og vender mod sydøst på meget stejle skråninger på helt op til 78 % i stigningsgrad. Her oppe i højderne er meget forskel på dag og nat temperaturmæssigt. En flot balance mellem syre og frugt gør en stor forskel i det endelig produkt. Efter gæring med naturlig lokal gær, kommes vinen på egefade i 12 måneder og igen over et år på flaske før salg.