4,3 vivino

Palari 2012 Faro D.O.C. Sicilien

475,00 kr

 

'Top of Sicily'

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen her er en af de bedste vine på Sicilien. Prøv selv, men vi har ikke mange flasker.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSicilien
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Letkrydret, Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2012
Alkohol13,5 %
Vivino4,3
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rubinrød farve med et granatrødt skær - en farve, som med tiden vil blive mere teglstenssrød. Vinen har en generøs og intens duft af jasmin, kardemomme og modne røde frugter kombineret med noter af krydderier og vanilje fra det ædle egetræ.

tabs-icon2 Smag

Smagen er helt igennem fantastisk; tør, silkeblød og harmonisk med bløde tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

lang og vedvarende eftersmag.

Beskrivelse

En fantastisk vin på ældgamle druesorter som: Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. Desuden mindre mængder af Acitana, Jacché og Cor'e Palumba. Jeg har på fornemmelsen, at den sammensætning af druer har du ikke smagt før.

 Fra den berømte Faro-producent Salvatore Geraci. Dette er en af hans topvine fra denne spændende hurtigt udviklende vinregion. Denne vin er udelukkende fremstillet af indfødte druer og er siciliansk og taler med en fornemmelse af både dette specielle sted og dets unikke frugt.

Se en virtuel smagning om vinen HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 5 gange mere. 
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden 
best_user_ratedDenne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Siciliens mest elegante vine kommer fra denne lille producent beliggende i bakkerne omkring Messina.

Arkæologiske fund viser tegn på vinproduktion i området siden det fjortende århundrede f.Kr. Denne produktion affødte en blomstrende forretning, der fortsatte indtil arabernes ankomst, hvor den ophørte helt indtil afslutningen af ​​den arabiske herredømme. I begyndelsen af ​​dette århundrede reducerede ankomsten af ​​phylloxera betydeligt produktionen, og produktionen er fortsat faldende, indtil den når sit minimum i 1985, da det risikerede at forsvinde helt.

I en pragtfuld siciliansk villa fra det 18. århundrede genoptog Palari produktionen af ​​denne gamle og ædle vin med det formål at finde ved hjælp af moderne teknikker de kvaliteter, der gjorde Faro berømt over hele verden.

Vingårde i Faro tegnet af Santo Stefano i Messina er plantet med gamle oprindelige druer med stemningsfulde navne som: nerello, cappuccio, nocera tignolino palumba, core 'og acitana, galatena, calabrese og andre. Alle druer, der udgør Faro DOC.

Vinfremstillingsfilosofien under Salvatore Geraci er enkel: lav to vin med de samme oprindelige druer, men med forskellige valg. Hans Rosso del Soprano, en blanding baseret på en vin kendt i antikken som Mamertino, kommer fra de indfødte nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera druer. Den primære vin, der vises fra Palari, er Faro. Her inkluderer vinen et finere udvalg af de samme druer for at gøre dette til en Tre Bicchieri-vinder. Faro (hvilket betyder fyrtårn) er en lille DOC, næsten den mindste i Italien. Med lidt over 6 ha (15 acres) i DOC-området er produktionen helt klart lille. Sicilias stigende fokus på moderne produktionsteknikker og internationale sorter har haft en vis succes, som på planeta-godset; men Palari giver en forfriskende pusterum fra denne trend med deres fantastiske oprindelige vine.

Til denne vin høstes der med meget lidt udbytte og det gør bærrene meget koncentrerede. Vinstokkene er over 80 år gamle og vender mod sydøst på meget stejle skråninger på helt op til 78 % i stigningsgrad. Her oppe i højderne er meget forskel på dag og nat temperaturmæssigt. En flot balance mellem syre og frugt gør en stor forskel i det endelig produkt. Vinen gæres med lokalt gær og efter gæring kommer vinen i fade og ligger 24 måneder før den tappes på flaske, som opbevares i 18 måneder før salg. Palari Family Proprietor Salvatore Geraci er krediteret for at bevare den gamle Denominatione di Faro, grundlagt for langt over 100 år siden.