4,1 vivino

Palari 2011 Faro D.O.C. Sicilien

495,00 kr

 

'Top of Sicily'

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen her er en af de bedste vine på Sicilien. Prøv selv, men vi har ikke mange flasker.

TypeRødvin
Område75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeSicilien
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Letkrydret, Tør
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2011
Alkohol13,5 %
Vivino4,1
Beskrivelse

 

'Top of Sicily'

Denne vin kommer fra det italienske vinhus, Castello Banfi, som er beliggende i Toscana. Castello Banfi er absolut et af Italiens førende og mest prestigeprægede vinhuse. Castello Banfi er 12 gange blevet kåret til “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly. Vinen her er en af de bedste vine på Sicilien. Prøv selv, men vi har ikke mange flasker.

I glasset
Det er en utrolig flot og elegant vin med en rubinrød farve med et granatrødt skær - en farve, som med tiden vil blive mere teglstenssrød. Vinen har en generøs og intens duft af jasmin, kardemomme og modne røde frugter kombineret med noter af krydderier og vanilje fra det ædle egetræ. Smagen er helt igennem fantastisk; tør, silkeblød og harmonisk med bløde tanniner samt en lang og vedvarende eftersmag. Denne elegante og helt specielle rødvin er særdeles velegnet til oksesteg, vildt, gryderetter samt lagrede oste. Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu og samtidig har et flot lagringspotentiale.
Område og Producent
I bjergene højt over Messina strædet, har man dyrket vin siden det 14 århundrede og er idag en fantastisk oplevelse med de gamle druesorter. Til denne vin høstes der med meget lidt udbytte og det gør bærrene meget koncentrerede. Vinstokkene er over 80 år gamle og vender mod sydøst på meget stejle skråninger på helt op til 78 % i stigningsgrad. Her oppe i højderne er meget forskel på dag og nat temperaturmæssigt. En flot balance mellem syre og frugt gør en stor forskel i det endelig produkt. Vinen gæres med lokalt gær og efter gæring kommer vinen i fade og ligger 24 måneder før den tappes på flaske, som opbevares i 18 måneder før salg. Palari Family Proprietor Salvatore Geraci er krediteret for at bevare den gamle Denominatione di Faro, grundlagt for langt over 100 år siden.