3,8 vivino

Pago de Ayles - Aldeya Chardonnay

95,00 kr
  • Køb 6 for 69.00 pr. fl. og spar 28%

 

"The high one"

Her i det Nord-Midt spanske Aragon og i 5-700 meters højde dyrkes denne dejlige Chardonnay, som selvom prisen er i bund, virkelig er value for money.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeCarinena
FyldeBlød og Rund, Frisk, Frugtig, Fyldig, Halv Tør
DruerChardonnay
God TilAperitif, Bløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr, Stærke Oste
År2019
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

Det er en velafbalanceret hvidvin med klar gulgrøn farve, intens duft af citrus, hvide frugter, grønne æbler, pærer og grapefrugt

tabs-icon2 Smag

Smagen er frisk og sprød med god fylde og velafrundet syreindhold samt en blid og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vores smagepanel, som var samlet februar 2021 var fuld af lovord for denne Chardonnay fra den berømte vingård Pago de Ayles, som ligger lidt nord for midteraksen i Spanien. Her er meget varmt om sommeren,men kan man gå lidt højderne og plante Chardonnay vinstokke, ja så kan resultatet blive som her: En forfærdelig fin Chardonnay, som langt de fleste hard core Chardonnay nydere vil kunne lide. Vinmarkerne er beliggende i en højde af mellem 500-700m, jorden er lerholdig-kalkholdig. Druerne udsættes for en afstilkningsproces. Der udføres en blød presning og maceration udføres kold, og alkoholisk gæring i 15 dage ved kontrollerede temperaturer. Lagring i minimum 3 måneder i rustfri ståltanke på bærmen.

Vores smagepanel gav den 5 ud af 6 stjerne ud fra en betragtning der hedder: Kvalietet og pris skal hænge sammen.

Se vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 20 bedømmelser

Område og Producent

Vingården Pago Aylés råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne er beliggende i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og i 1998 blev vineriet bygget. Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene. Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.

Vingården ejer også marker rundt om i Spanien, hvor de producerer vin under brandnavne som Aldeya og Immortalis. Disse to brands’ vine hører ikke under Vino de Pago klassifikationen. Det gør deres to signaturvine Senda de Leñadores og Cuesta del Herrero, derimod.