3,9 vivino

Muenchberg, Riesling Grand Cru, Ollwiller - Alsace

Tilbuds Pris: 95,00 kr

Før Pris: 145,00 kr

 

'The Right White '

Riesling fra en Grand cru vinmark I Alsace…………..
Tror ikke vi behøver at sige mere til dig…….
Topklasse Riesling fra det bedste område til denne drue. Riesling på dette niveau kan næsten nydes til en hvilken som helst ret.

Beskrivelse

Riesling er kongedruen i Alsace, hvor den har optimale betingelser.
Druerne til denne vin er høstet ved perfekt modenhed. Der håndhøstes for at sikre, at kun de bedste klaser indgår i den endelige vin.
Druerne høstes i oktober måned bringes hurtigt til vineriet for en klassisk vinifikation med et minimum af menneskelig indblanding.
Vinifikationen/gæringen foregår på rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur. Efter endt gæring har vinen ligget og hvilet på rustfri ståltanke for at bevare vinens friskhed og skabe en vin i fuldendt balance.
 

I glasset
Muenchberg Riesling fremstår smuk lys gul i glasset med elegante grønne strøg. Duften byder på bløde toner af solmodne citroner og en fin typisk mineralitet med en flot struktur. I smagen møder man igen de karakteristiske citrus noter og mineraliteten træder frem for fuld udblæsning, fulgt godt op af klassiske petroleumsnoter. En komplet og kompleks vin der aldrig skuffer. En perfekt ledsager til fiskeretter og lyst kød. Passer også glimrende til asiatisk mad og modne oste. Serveres ved 10 – 12°C.
Område og Producent
Alsace distriktet er beliggende i det nord-østlige Frankrig på den østlige side af bjergkæden Vogeserne. Her ligger markerne i læ for den værste regn og blæst, og giver fremragende grobund for en bred vifte af druesorter. Jordbunden er veldrænet og består primært af ler og sand og har et højt indhold af silikat. Druerne til denne vin er høstet fra perfekt beliggende sydvendte marker med optimal soleksponering. Dette betyder perfekt modnede druer.