OCTAVE CRAIGELLACHIE 2008 8 YEARS OLD WHISKY

875,00 kr

Duncan Taylor Scotch Whisky har ligeledes fået øjnene op for single malt fra Craigellachie, og har tappet denne flaske eksklusivt til det danske marked. Whiskyen er kun produceret i 106 eksemplarer, og før den blev flasket i år(2016), tilbragte den ni måneder på et second-fill oktavfad, efter at være lagt til lagring d. 26-05-2008 i Duncan Taylors kølige lagerhaller. Den er desuden tappet med en kraftfuld alkoholprocent på 53.2%

Læs mere
TypeWhisky
Alkohol53,2 %
Beskrivelse

Detaljer

Craigellachie blev grundlagt i 1891, og er et af de få destillerier grundlagt i det 19. århundrede, der har overlevet til i dag. Byen som destilleriet er opkaldt efter ligger i hjertet af Speyside, hvor floderne Spey og Fiddich mødes, og er navngivet efter klippen, hvorpå landsbyen er grundlagt. Craigellachie er gælisk for ”stenet bakke”.

Craigellachie er en vigtig komponent i de populære blends fra Dewar’s, og der findes kun få officielle destilleriaftapninger. Heldigvis er de uafhængige aftappere de seneste år blevet opmærksomme på den smagfulde whisky, der skabes her, og Craigellachie kan betragtes som en pålidelig repræsentant for Speyside-stilen.  

Den typiske profil på Craigellachie er modne frugter, tør karamel, malt, støvet citrus og noter af kaffe.

Denne aftapning har en sødmefuld duft af malt, barbecuekrydderi, mint og lakridsrod. En meget aktiv duft, der udvikler sig til moden pære og chokolade. Smagen byder på mere lakridsrod, anis, chokolade og blandingskrydderi. Fadsmag, malt og nedfaldsfrugt i sensommeren giver den et udtryk, der trodser whiskyens relativt lave alder. Ved afslutning får vi knuste kaffebønner, grapejuice og mørk chokolade - et potpourri af delikat bitterhed. Smagen hænger ved længe.

Område og Producent

Detaljer

I mange år har Duncan Taylor Scotch Whisky Ltd. eksperimenteret med brugen af forskellige fadstørrelser til modningen af deres single malt whisky. Eksperimenterne blev lavet på baggrund af den simple antagelse, at der er mere samspil mellem træ og spiritus over en kortere periode i et lille fad, end i fad af normal størrelse, hvilket i sidste ende giver en hurtigere "sammensmeltning" mellem træ, luft og alkohol.En af virksomhedens mest succesfulde fremstød indenfor de seneste år har været indførelsen af deres Octave-aftapninger. Disse Octave-aftapninger er lagrede single malts, der er blevet modnet i en sekundær periode i mindre fade af typen sherrywood Octave casks. Størrelsen på et sherrywood Octavefad er kun en ottendedel ift. et almindelig sherryfad. Dette har man gjort for at opnå en bredere smagsprofil, uden at miste den oprindelige karakter fra de enkelte destillerier. Typisk vil whiskyen ligge fra 6-18 måneder på de små Octavefade mens grundlagringen på de almindelige Hogshead-fade er meget forskellige fra aftapning til aftapning.Der findes mange forskellige aftapninger inden for denne Octave-serie, og enhederne bliver produceret i et yderst begrænset antal af hver udgave grundet de små Octavefade.