4,1 vivino

Nik Weis - Urban Riesling - Mosel

95,00 kr

 

"Nik til Nik"

Nik Weis ligner hvad han er: En sund mand i sin bedste alder med sans for hvornår noget smager godt. Spørger man ham selv, bor og arbejder han i verdens sande centrum, en spytklat fra Mosel-floden. Det Mosel der laver nogle af verdens bedste Riesling vine.

Som tredje generation på St Urbans-Hof i Leiwen forvalter han en betydelig tradition og kultur, der viser sig fra de dagligdags rieslingvine og til de eksklusive søde vine fra de navnkundigste marker. Leiwen er et af de smukkeste steder i Mosel. Udsigten til de meget stejle skråninger og de bugtede flodsving, med de lange flodpramme er en unik oplevelse.

Fingeraftrykket fra Nik er florlette. ubesværede ekstremt godt lavede vine, hvis duft af pære, hvide blomster og mineralitet bare får dig til at vende tilbage til hans vine.  Mindst 20 gange har St Urbans-Hof fået 94 point eller derover af Parker og ligger i den absolutte, tyske elite.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandTysk
OmrådeMosel
FyldeFrisk, Frugtig, Mineralsk, Tør
DruerRiesling
God TilAperitif, Fisk, Lyst Kød
År2018
Alkohol9,5 %
Vivino4,1
Duft

Vinen har en kompleks, røgfyldt og blomstret næse.

Smag

En saftig elegant smag med en stor mineralitet

Eftersmag

Slutter tørt og efterlader et ønske om den næste slurk. Denne vin afspejler den traditionelle smagsprofil af høj kvalitets Mosel Riesling-vin. Strålende frugt og livlig syre.

Beskrivelse

Urban Riesling er en 100% Mosel Riesling og vokser i vinmarkerne i Mehring. Riesling vinstokke finder perfekte betingelser på de stejle skråninger, der skaber en perfekt vinkel på solstrålerne. 

Jorden består af smukke blå, meget nedbrydelige skifersten, der giver vinene deres store mineralitet. Temperaturerne varierer fra varmt om dagen til afkøling om natten. 

Dette giver druerne deres elegante og frugtagtig syre og det betyder at vinene får en bred vifte af smukke smage.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra vingården HER

Hvad anmelderne siger
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 93% mere.
Optræder i Vivino's 2016 Wine Style Awards: German Riesling
Blandt top 1% af alle vine i landet
 

Winelab.dk 5stjerner:

Syrefrisk frugt med lidt mirabelleblomst, estragon, grønne æbler, limejuice og lidt græs. Stram og lineær struktur. Elegant og fokuseret. Sprød, ukompliceret og knastør Moselriesling. Rigtig fin.

Område og Producent

Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård. 

Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.

Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.

Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)

Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.

En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.

Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt, at samarbejde en af de store "supermarkeds webshops" i fremtiden.