- Beskrivelse
Vinmarken dateres tilbage til 1905, og denne fantastiske vin skylder meget fra sine usædvanligt gamle vinstokke. Den repræsenterer den perfekte sammensmeltning af den lette, elegante stil af en traditionel Mosel kabinett og de krydrede, blomsteraromaer i regionens røde skifer jord. Ud over sin tørre smagsprofil og elegante frugter tilbyder Rieslingen en stram struktur med enorm dybde.
Se vingårdens hjemmeside HER
Se en dejlig video fra vingården HER- Hvad anmelderne siger
- Optræder i Bedste vine mellem 200 kr. og 400 kr. lige nuBlandt top 1% af alle vine i landet
Winelab 5stjerner:
Smæk på både røg og mineralitet. Helstøbt og voldsomt delikat kompleksitet. Parfumeret, floral elegance. Let sødmefuld og moden frugt med lidt bitterhed. Syren strammer op og giver perfekt balance. Lidt kort afslutning, men en super delikat vin
Smagpåvin 5stjerner:
Lys strå med et lille grønt skær og en god power i aromaen med fyldig og moden fersken, lime, flintet mineralitet og en bittesmule røg. I munden er den fyldig mod cremet mundfylde med fersken, pære, honning, flint og limeskal med en charmerende bitternote. Den holder 10 procent og har noget restsødme, men den opvejes af den høje. Pæn fylde og længde. Meget flot Mosel-riesling til skaldyr og asiatiske retter.
Wine Enthusiat 90p:
Sprightly and fresh, this is a sweet-tart tangy Riesling that offers bold lemon and tangerine flavors against a backdrop of smoky earth and mineral tones. Zesty lime acidity and a hint of just-ripe peach linger on the finish. Delightful now but it should drink well through 2023.
Parker 91p:
From the oldest and steepest part of the Schlangengraben where the vines are replanted vine per vine but never en block-done this way for more than 100 years-the 2016 Wiltinger Alte Reben offers a very clear, deep and highly refined slate aroma. Round, piquant and salty on the palate, this is a gorgeously lush, stimulating and crystalline Schlangengraben with a long, tickling finish. This is a lovely Saar Riesling. 10% alcohol.
Danmarks bedste vinblogger Houlberg skriver: På en højtliggende terrasse til restaurant Port på Hotel Hafen Hamburg med udsigt over Elben og der landungsbrücke fik vi et fint måltid og lidt kølig hvidvin, nemlig denne Wiltinger Riesling Alte Reben fra Weingut Nik Weis. I næsen er der dejlig petroleum, olie …. hmmm, men derudover mandler, sødme, fersken, honningmelon, pærer, melede gule æbler, citron, lemon, mandariner, lidt parfumeret med blomster samt en lille mineralsk nerve. Smagsmæssigt en florlet, meget venlig og behagelig vin med pænt sødmeniveau, søde æbler, lemon og en klar salt, mineralsk og pikant note … måske endda også en smule læskende. Der er røg, mineraler, stor drikkeglæde, ja faktisk bare en rigtig fin Mosel Riesling
- Område og Producent
Nik Weis voksede op i Leiwen i sin families vingård, som han leder i dag som tredje generation. Efter at han havde været involveret i vin siden barndommen, afsluttede han en grad inden for vinavl og ønologi, før han overtog i 1997, St. Urbans gård.
Gennem mange udlandsophold erhvervede han den bedste viden, han bruger i dag for at skabe store og autentiske Mosel-vine. Både i det tørre og det ædle søde område hører han til den absolutte top.
Vingården blev grundlagt i de vanskelige tider lige efter 2 Verdenskrig. Nik Weis - St. Urbanshof er helt oppe på siden af de bedste klassiske og mest vigtige vingårde i Mosel.
Siden 2000 har vingården været medlem af den tyske vinindustris estimerede sammenslutning VDP (Sammenslutningen af tyske kvalitets vingårde)
Fra regionale Estate Rieslings til de fornemme Grand Crus, er det Nik Weis's passion at udtrykke den unikke terroir i vinens smag. Hans vine kommer fra mindst 6 stejle vinmarker i Mosel og Saar dalen.
En yderst traditionel håndværksmæssig tilgang til arbejdet i marken og meget minimalistisk vinifikation i kælderne føre til elegante og velstrukturerede og komplekse vine med stor lagringspotentiale.
Desværre har vi kun Nik Weis til låns så længe lager haves, da vingården har valgt en af de store "supermarkeds webshops"