Nicolas Potel - "Les Damodes" - Premier Cru Nuits St. Georges

775,00 kr

 


'Star maker'


Nicolas Potel har efterhånden opbygget et internationalt ry. Hams vine er berømte over hele verden. Vi er heldige at have hans vin, selvom det er meget få flasker...


 

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Dyrkningsmetode Biodynamisk
Land Fransk
Fylde Blød og Rund, Fyldig, Let, Tør
druer Pinot Noir
God Til Bløde Oste, Lyst Kød, Vildt
År 2010
Alkohol 13,5 %
Vivino 3,6
Beskrivelse

Detaljer

-Alt i alt en vin lavet nøjagtig som i de gamle dage. Håndholdt så det kan smages. Potels “indgangsvin” er lidt af en milepæl for Bourgogne Rouge. Det er Potels erklærede formål at lave en vin, der ikke blot er ‘opsamlingssted’ for alle de druer, der ikke blev til village-vin, men et skoleeksempel på saftig, bærduftende, elegant og silkeblød Bourgogne i sin egen ret.
-Det kan naturligvis kun lade sig gøre, fordi Potel har kontakter alle de rigtige steder og ved, hvor druematerialet er i top. Derudover dyrkes alt økologisk eller biodynamisk, der svovles kun minimalt og selvfølgelig ingen brug af enzymer, syrejustering mv. Resultatet er fænomenalt – en Bourgogne Rouge, der smager af meget mere og som fint kan konkurrere med flere village-vine. Bærduften og områdets klassiske elegance er i centrum, bakket op af en sødmefuld og moden frugt.

-OBS: Produktbillede er af en årgang 2005 og venligst lånt af Wine-searcher.com

Vingårdens Hjemmeside

I glasset

Detaljer

Fra 1cru marken “Les Damodes” kommer den top lækre Bourgogne. Les Domodes er kendt for at lave maskuline vine med et ægte terroir udtryk. Dette er god Bourgogne, det er RIGTIG god Bourgogne
Område og Producent

Detaljer

Vejen til succes for Nicolas Potel, har været en nådesløs holdning til kvalitet. Alt foregår efter gammeldags principper, i dag kaldet „handsoff“ princippet. Dvs. at vinen skal lave sig selv med så få hjælpemidler som overhovedet muligt. Konkret betyder dette, at der udelukkende bruges gamle vinstokke, der anvendes kun naturligt gær (vild-gær), der tilsættes ikke bakterier eller enzymer, der foretages ikke syre-justering, brugen af svovl er minimal og vinen filtreres slutteligt kun ultralet.