N - Gin - Navy Strength - Nordisk Bryghus Allingåbro, Danmark

495,00 kr

Mit sigte har været at lave en gin med en god balance, der både kan drikkes ren og i drinks. Jeg har designet smag og duft, så de udvikler sig med enebærnoter, citrusnoter og til sidst blomster og står med en lang smag, siger Torkild.

Endvidere siger Torkild; Basis for ginen er den såkaldte wash, der er malt, sukker og vand, gæret op med en gærtype, der er specielt egnet til destillering. Dette foregår på mit bryggeri, med det samme grej, jeg brygger øl på. Det man er ude efter, er at kunne lave en forholdsvis smagsneutral alkohol ved brænding af washen.

TypeGin
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandDansk
Alkohol57,1 %
Duft

Duft af en masse forskellige krydderier og en mild enebær

Smag

Smagen er stærk som en jyde, men bliver blidere og blidere.

Eftersmag

Man kan godt smage alkoholen

Beskrivelse

 

"Torkild the Strong"

Torkild Have er kendt viden om for at lave formidabel øl. Fra sit domicil i Allingåbro er han nu også begyndt at lave gin. 

I den sidste af hans G - I - N serie, har han lavet en Navy Strength gin. En gin med over 56 % alkohol. Navy Strength er en engelsk traditionel gin, som var at finde på de engelske flådefartøjer i meget gamle dage. Når lunten til kanonen blev våd kunne man dyppe den ned i gin den stærke gin og så var det ingen sag at antænde lunten. I hele serien bruger han 20 "botanicals". Nogle af disse samler han selv på Djursland hvor han bor.

Enebær, koriander og forskellige citrus. Derudover er der f.eks. ude fra den store verden en del eksotiske krydderier, og fra de hjemlige himmelstrøg bl.a. gran, fyr, skovmærke, timian, klitrose og tang.

Område og Producent

Brændingen foregår på Brænderiet Enghaven i Mellerup, ca 10 kilometers kørsel og 3 minutters færgetur fra Nordisk Bryghus, der ligger i Allingåbro. Den første brænding giver en ca. 88-90% alkohol. Denne vandes ned til 50% alkoholstyrke og brændes igen, denne gang med de botanicals, Torkild omhyggeligt har valgt for at få den smag og duft, Han ønsker. Ved 2. brænding kommer han disse botanicals, der har ligget i blød i alkohol natten over på Brænderiet Enghaven. Torkild er selv med ved 2. brændingen, da han  gerne vil smage sig frem til, hvornår balancen føles rigtig mellem de de forskellige smagskomponenter, der jo frigives gradvist, efterhånden som brændingen skrider frem. Her lægges det såkaldte snit. Efter 2. brænding vandes ginen ned til færdig styrke og lægges på tank i mindst 1 måned. Det gør smagen blødere.