4,1 vivino

Monteré Ripasso Superiore, Tinazzi - Ca de Rocchi

149,50 kr
  • Køb 6 for 135 pr. fl. og spar 10%

 

'Nunc est bibendum'

 Ja tak. Vi elsker Ripasso og denne er lidt bedre og lidt dyrere. I februar hældes den gærede druesaft over rester fra den formidable søde Reciotovin og får lov til at gære igen. AMORE…

En ægte Ripasso med klassisk sødmefuldt udtryk og masser af fylde og karakter.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeHalv Tør, Kraftig
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerCorvina, Molinara, Rondinella
År2016
Alkohol14 %
Vivino4,1
Duft

Vinen har en fyldig og intens rød farve i glasset og duften byder på svesker og modne kirsebær med fine toner af læder og krydderi.

Smag

Smagen er ren og meget indbydende med blide strejf af træ fra fadlagringen.

Eftersmag

Eftersmagen er præget af fint afbalancerede og bløde tanniner.

Beskrivelse

 Veneto er fortsat en de førende italienske vinregioner for så vidt angår mængder, og taler vi kvalitet er området også blandt de førende. Vinproduktion i provinsen Verona (Valpolicella) er for det meste meget specialiseret.

Denne vin er fremstillet på 80% Corvina, 15% Rondinella og 5% Molinara. Druerne er særligt udvalgte og høstet i hånden på de bakkede solvendte skråninger i 150 - 300 meters højde i Valpolicella området. Efter høsten gæres druerne i 10 dage sammen med deres skind. I februar det følgende år refermenteres vinen ("Ripasso") på resterne fra fremstillingen af Recioto Amarone. Dette er med til at give denne Ripasso sin karakteristiske smag og kompleksitet. Efter endt gæring lagres vinen på en blanding af amerikanske og franske egetræsfade i 12-18 måneder.

 Se vingårdens hjemmeside HER - Se en dejlig video fra vingården HER

 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2013
Asia Wine Trophy 2016 - Guldmedalje
Berliner Wein Trophy 2016 - Guldmedalje
China Wine & Spirits Awards 2016 - Guldmedalje
Decanter World Wine Awards 2015 - Sølvmedalje
Concours Mondial Bruxelles 2015 - Sølvmedalje

Årgang 2012
The Wine Advocate (Robert Parker) - 89 point (februar 2015)

Årgang 2011
VinAvisen - 5 stjerner - "En flot og forførende rødvin med en skøn duft af modne bær og en lækker og fyldig frugtsmag med et lille tilpas bid af tanniner og en fin syre til slut." (Uge 17 / 2014)

 
 
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 81% mere
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Italian Ripasso
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Cantine Tinazzi's historie begynder, takket være Eugenio Tinazzi's engagement og lidenskab, i slutningen af ​​1960'erne ved Cavaion Veronese, ved bredden af ​​Gardasøen. 

Gian Andrea Tinazzi, søn af grundlæggeren, er på det tidspunkt, atten år gammel og efterfølger umiddelbart sin far med at drive forretningen, og takket være sin stærke og underholdende karakter udvider han gradvist virksomhedens horisonter både hvad angår produktion og markeder. 

I dag hjælper sønnerne Gian Andrea, Francesca og Giorgio deres far med at forvalte, hvad der er blevet en vigtig produktionsgruppe baseret i Lazise, ​​ved Gardasøen. En hurtig ekspansionsproces har ført til, at selskabet udvider sine ejendomme i områderne Valpolicella og Puglia, en region med stor karakter og voksende kvalitativt potentiale. 

Vine fra Cantine Tinazzi er nu til stede i over 30 lande rundt om i verden og er kendte for deres meget tunge flasker og store kvalitet