4,0 vivino

Montepulciano d’Abruzzo Indio DOP Bove - 6 liter

1.250,00 kr

 

"Mini Big"

Vi har fået lejlighed til at få nogle helt specielle flasker hjem fra vingården. Denne vin er hele 6 liter og burde kunne pynte i enhver vinkælder eller være med til at aftenen bliver lidt bedre når svigermor kommer på besøg.

 

TypeRødvin
Indhold i CL600
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeAbruzzo
FyldeFadpræget, Fyldig, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Montepulciano
God TilGrillede retter, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød
År2014
Alkohol14 %
Vivino4,0
tabs-icon1 Duft

Næsen præges af moden frugt og noter af sorte kirsebær, brombær og solbær med urtekrydring og et diskret fadpræg

tabs-icon2 Smag

I munden er vinen fyldig, saftig og bærsødmefuld, men også velstruktureret, således at det samlede indtryk er balanceret.

Beskrivelse

Montepulciano d’Abruzzo Indio er en moderne fortolkning af vintypen, der inkluderer 10% Cabernet Sauvignon, som bidrager til det samlede udtryk. vinens fødsel starter med gæring på temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagres dernæst 10-12 måneder på franske barriques, efterfulgt af 4-6 måneders flaskelagring før frigivelse til salg.

Ejendommen hvor denne dejlige vin laves, ligger nær byen Avezzano i provinsen Aquila, i den midt-italienske region Abruzzo, der har kystlinie ud mod Adriaterhavet. Bove ledes nu af Eleuterio og sønnen Dario Bove.

Vinbruget er anerkendt for at skabe troværdige og karakterfulde vine, der har et stærkt forhold mellem pris og kvalitet, også for de dyrere udgavers vedkommende og er ydermere også leverandør til Vatikanstaten

Hvad anmelderne siger
 
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 18 gange mere. (2014 Årgang)
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2017 Wine Style Awards: Italian Montepulciano d'Abruzzo (2009 Årgang)
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Selvom huset Bove siden slutningen af 1800-tallet har beskæftiget sig med vindyrkning i den midtitalienske region Abruzzerne er det dog først fra 1930 at man officielt eksisterer. Husets nuværende struktur med en kapacitet på over 30.000 hektoliter tog sin form engang i 60’erne.

Som navnet antyder, vinicola, er Bove at betragte som negociant dvs. de baserer deres produktion på købedruer. For en stor dels vedkommende stammer druerne fra faste underleverandører med hvem man har haft et mangeårigt samarbejde. Dette har sikret Bove en
privilegeret position i kampen om de gode partier. Udover dette, har investeringer i moderne procesudstyr gjort det muligt for Bove at kombinere kvantitet med kvalitet og pris/kvalitetsforholdet er helt i top for Boves vine.

Som et kuriosum kan nævnes at Bove er fast leverandør af vine til Vatikanstaten.