4,0 vivino

Mont-Marcal, Cava Brut

89,50 kr
  • Køb 6 for 80 pr. fl. og spar 11%

 

 "VI KØRE CAVA!"

 

En tør og liflig Cava fra Penedès-området syd for Barcelona. Et særdeles godt valg som aperitif.

TypeMousserende
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
Områdepenedes
FyldeFyldig, Tør
DruerMacabeo, Parellada
God TilAperitif, Fisk
Alkohol11,5 %
Vivino4,0
Beskrivelse

 Vinen er produceret på druesorterne Macabeo, Xarel-lo og Parellada, som trives godt i områdets ler-, granit- og kalkholdige jord. Når druerne høstes i september udvælges kun de allerbedste til Cava produktionen.

Vinen fremstilles efter den traditionelle champagnemetode. Gæringen finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur og den stille vin hviler, hvorefter vinen tilsættes rørsukker og rendyrkede gærceller, inden den tappes på flaske. Flasken forsynes med en midlertidig prop og anbringes i dybe, kølige kældre i 9-12 måneder, for at opnå en langsom gæring og dermed en særlig ”holdbar” kulsyre. Gæringen i flasken giver et tryk på ca. 6 atmosfærer. Når lagringstiden er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer. Flaskerne drejes og rejses jævnligt for at få bundfaldet til at samle sig ved proppen. Når flasken står lodret, fryses bundfaldet til en isprop, der skydes ud. Champagneproppen sættes i og holdes fast med en ståltrådsagraf.
Vingårdens hjemmeside HER

I glasset
Mont Marçal Cava Amadeus Cuvée Brut er en tør, liflig Cava med en smuk bleggylden farve. Bouquet’en har fine noter af gær og frugt. I ganen fornemmes vinen sprød, elegant og harmonisk med en anelse sødme og masser af karakter. Et perfekt valg til retter med fisk, skaldyr, lyst kød, paella, men er også særdeles fremragende som aperitif.
Område og Producent
Mont Marçal er beliggende 220 meter over havet i hjertet af Penedès regionen syd for Barcelona på Spaniens Middelhavskyst. Der har været produceret vin på denne ejendom i hundredvis af år. Siden de nuværende ejere kom til i 1975, har de været særdeles innovative dog med stor respekt for historien og områdets traditioner. Mont Marçal ejer i dag mere end 40 hektar med vinmarker og køber yderligere druer fra 300 hektar. Dette sikrer en god stabilitet og meget højt niveau i firmaets vine. Bæredygtigt landbrug er også et nøgleord for Mont Marçal, som bl.a. renser store mængder vand for hele området.