4,0 vivino

Meursault - Christian Ballang & Fils - Bourgogne

365,00 kr

 

'But butter'

Har man sagt hvid Bourgogne må man også sige Meursault. Længelevende hvidvine, som over tid udvikler en fantastisk smag og duft. Denne vi er endnu "kun" smør, nødder og moden frugt, men over tid bliver den ravgylden og duften bliver krydret og ristet. En oplevelse af de helt store.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Kraftig, Tør
DruerChardonnay
God TilBløde Oste, Fisk
År2014
Alkohol13 %
Vivino4,0
Beskrivelse

Her har du en stor vin fra den kendte vinmager Christian Bellang. Siden 1780'erne har hans familie dyrket vin fra domainet og han videreføre med hård hånd de gamle traditioner som går igennem hele Bourgogne.

Mine vine er delikate og præcise vine og så naturlige som de kan blive. Jeg går meget ud af at vinifikationen og modningen tager hensyn til de enkelte høstår, siger Christian.

Vingårdens hjemmeside

I glasset
Enestående hvid på Chardonnay! jordbunden forholdene er kalksten og ler, som skabt til at lave syngende ren og forførende Chardonnay. Kvæder, gule æbler, og tropisk frugt blandet med smør & brioche! mellem 10-18 mdr på fad afhængigt af årgangen
Område og Producent
Domaine Bellang er et familie vinbrug og har været det, ligesom mange andre domaines i Bourgogne, i generationer. Her på "De Gyldne Skråninger fra nord til syd, laves noget af verdens bedste vin. Røde på Pinot Noir og de hvide på Chardonnay druer. I dag er jordpriserne de højeste i verden og flere steder ser man at bare en eller to rækker vinstokke ejes og har været ejet af den samme familie i århundreder. I dag er det så Christian Bellang som føre vingården videre og han har rådighed over 9 ha. forskellige steder i distriktet.