4,2 vivino

Marques de Griñon - Petit Verdot - Single Vineyard - Dominio de Valdepusa D.O.

325,00 kr

 

'Great grape'

Vinen er lavet udelukkende på den gamle franske druesort Petit Verdot, som faktisk vinder mere og mere frem som enkeltdrue verden over. Den laver dybe koncentrerede vine med masser af fine nuancer. Druerne til denne vin er høstet over flere perioder og gæres seperat. Herefter lagres og modnes vinen på nye og gamle franske egefade.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeD.O. Pago
FyldeKraftig, Tør
DruerPetit Verdot
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Stærke Oste, Vildt
År2012
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
Duft

Det er en velstruktureret vin med en flot dybrød farve, kompleks duft af hindbær og sorte kirsebær med et strejf af lakrids og peber

Smag

Delikat krydret frugtsmag med en fantastisk dybde, noter af kanel

Eftersmag

Koncentreret og velafbalanceret eftersmag.

Beskrivelse

Marques de Griñon Dominio de Valdepusa producerer og sælger udelukkende fine vine og olivenolie fra gårdene, som ejes af Falcó-familien.
Det gælder især vinene fra Dominio de Valdepusa, slægtsgården i Toledo, som producerer nogle af de bedste og mest nyskabende vine i Spanien.
Dominio de Valdepusa ligger i det historiske Señorío de Valdepusa i nærheden af Malpica de Tajo, 109 km sydvest for Madrid og 50 km fra
Toledo. 42 hektar er i øjeblikket beplantet med vinstokke, inklusive den oprindelige vinmark på 14 hektar med Cabernet Sauvignon fra 1974.
Siden 1991 er den blevet udvidet løbende med Syrah, Petit Verdot – begge pionerer i Spanien – og Graciano.

En dejlig video fra den legendariske vingård HER

Vingårdens hjemmeside

 
 
 
 
Hvad anmelderne siger

• 90 point i Wine Spectator
• 93 point i Guia Peñin

Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 21 gange mere.
Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Marqués de Grinon vinene kommer fra den prisbelønnede Dominio de Valdepusa vingård i Castilla-La Mancha, som igen ligger på højsletten midt i Spanien. Vingården ligger i en ret så stor højde, faktisk en af de højest beliggende gårde i Spanien. Jordbunden er lig den i Bourgogne, som er ren limsten.

Dominio de Valdepusa har været i familien Carlos Falcó Fernandez de Córdova, Markis af Grinon, siden 1292. Han er anerkendt for at "far" til spansk vin. I nyere tid er det stadig en Falco, som styrer firmaet. Han tog helt tilbage i 1964 en uddannelse som oenolog i Californien og da han kom tilbage til familie gården begyndte han straks at lave vin efter nye metoder. I 1974 var han den første til at indføre Cabernet Sauvignon og Merlot druer og han introducerede også dryp vanding og nathøst. (kolde druer) Han er i dag kendt over hele vinverden som fornyeren.

Han grundlagde senere igen Grandes Pagos de Espana, som er en sammenslutning af 27 vingårde i Spanien, som har den her helt unikke appelation Pago. Vingårde som kan opfylde helt specielle retningslinier, såsom at druer skal komme fra selve vingården og fra en jord og et klima, som er enestående for ejendommen. I 2003 blev Dominio de Valdepusa den første gård, som fik status DO de Pago. Den højeste klassifikation i det spanske system.