3,7 vivino

Louis Tollet sec, Premier Cru

250,00 kr

 

'Søde perler'

 

Det er ikke specielt besværligt at gøre en Champagne sød. Husk at det er den søde du bruger til kransekagen…

Indhold i CL75
TypeChampagne, Dessertvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Let Sødlig
God TilBløde Oste, Dessert, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Salat, Skaldyr, Skimmel Ost, Stærke Oste, Vildt
DruerChardonnay, Pinot Noir
Alkohol12 %
Vivino3,7
Duft

Louis Tollet SEC, Grande Reserve, Premier Cru er flot blank i glasset med gyldne nuancer og en frisk duft af blomster og sødlig frugt.

Smag

Smagen er medium fylde med en frisk drue-sødme og en flot elegant afslutning.

Beskrivelse

En anderledes champagne, her er en god Champagne fra en familieejet producent med en anelse restsødme. Det giver en vin der er perfekt som ledsager til fx kransekagen nytårsaften.

Champagnen er sammensat af 3 forskellige årgange, samt 15% Vin de Reserve. Sammensætningen sikrer, at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gærini flasken finder sted i Louis Tollet’s kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken, som udvikler de fineste "bobler".

 www.champagne-louis-tollet.fr

Område og Producent

Champagnehuset Louis Tollet ligger i den kendte Champagneby, Epernay i Marne-dalen, syd for “Champagnehovedstaden”, Reims. Louis Tollet Premier Cru er produceret på Champagnes “store” druesorter: Pinot Noir 75 % og Chardonnay 25%. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côte des Blancs og i Montagne de Reims.

Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Champagnen er sammensat af 3 forskellige årgange, samt 15% Vin de Reserve. Sammensætningen sikrer, at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gæring i flasken finder sted i Louis Tollet’s kølige kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gæringsproces i flasken, som udvikler de fineste “bobler”.

Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en is prop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og “bindes” til flasken med en ståltrådsagraf. Denne Champagnes sødme kvalitet tilsættes på dette tidspunkt en anelse druesukker for at få lidt mere sødme i den endelige vin.