3,8 vivino

Louis Tollet, Brut, Premier Cru

250,00 kr

 

"Champ"

 Her er tale om virkelig god Champagne til den rigtige pris. Louis Tollet høster alle sine druer fra marker der er klassificeret som 1’er Cru. Huset er beliggende i Epernay i Marne-dalen, syd for ”Champagnehovedsteaden”, Reims.

Indhold i CL75
TypeChampagne
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
God TilFisk, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Salat, Skaldyr
DruerChardonnay, Pinot Noir
Alkohol12 %
Vivino3,8
Duft

Champagne Louis Tollet, Brut, Grande Réserve, Premier Cru, har en flot gylden farve med grønne reflekser. Duften er frisk med grønne bær.

Smag

Smagen er behagelig fyldig med en vedholdende fin ”mousse”

Eftersmag

lang finessefyldt eftersmag.

Beskrivelse

 Louis Tollet Premier Cru er produceret på Champagnes ”store” druesorter: Pinot Noir 75% og Chardonnay 25%. Druerne er høstet på Premier Cru- og Grand Cru-jorder i Côtdes Blancs og i Montagne de Reims.

 www.champagne-louis-tollet.fr

Hvad anmelderne siger

 

 

 

Område og Producent

Vinificationen er traditionel. Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur. Champagnen er sammensat af årgangene 2000 og 2001 samt 15% Vn de Reserve. Sammensætningen sikrer at Champagnen altid er ensartet i smagen, når den forlader huset. Den anden gæring i flasken finder sted i de dybe kældre under Louis Tollet. Den lave kældertempratur giver en langsom gærings- proces i flasken, som udvikler de fineste ”bobler”. Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt tillodret stilling, så depotet, bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Depotet fryses til en isprop, der skydes ud. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og”bindes” til flasken med en ståltrådsagraf.