Les Chinon - Maison Foucher - Loire

150,00 kr

 

'Tak for det'

Beborende 30 km. nordøst for Sancerre i landsbyen Aligny-Cosne, ligger det lille vinfirma Maison Foucher. Deres mål er økologiske håndlavede klassiske vine, som udtrykker Loire dalens potentialer. Vinene er gode unge men har lagringspotentiale. Cabernet Franc vinene elsker dette klima og her kommer det klassiske drue udtryk frem.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeLoire
FyldeFrisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2012
Alkohol12,5 %
Smag

Rigtig god frugt med en fin syre. Er stadig lidt ung og vil udvikle sig fint over de næste ti år. Chinon er sjældne vine at finde herhjemme og er du til noget andet end de sædvanlige vine, så prøv noget helt andet.

Beskrivelse

Cabernet Franc hersker som rød drue i Chinon i det 90% af arealet er plantet med denne druer, de sidste 10% udgøres af Cabernet Sauvignon. Derfor består produktionen i Chinon lidt utraditionelt for Loire af 90% rødvin.

Område og Producent

Maison Foucher blev grundlagt i 1921 af Paul Lebrun, som i 50'erne overlod firmaet til sin svigersøn Raymond Foucher, som igen gav stafetten videre i 1985 til sin søn Jacky og det er ham der styrer vinfirmaet i dag. I 2009 kunne familien Foucher godt tænke sig at komme mere ud i verdenen og Jean Mounard blev ny partner. Jean er kendt verden over for sit engagement indenfor sjældne vine og har samarbejdet med så prominente navne som Laflaive i Bourgogne, DRC og Mouton Rothschild. Hans store gennembrud var udviklingen af vine fra små producenter i Sancerre, Pouilly-Fumé og Saumur. Han har udviklet Faucher navnet og dens vine som er Økologisk dyrkede er topklasse, men stadig vine som du ikke ser mange steder. Prøv en af de vine vi har derfra og du vil ikke fortryde det.