4,2 vivino

Le Pinacle - Syrah - Domaine Sainte Rose - Lanquedoc

225,00 kr

 

'Top of the family'

Domaine Sainte Rose ligger i Languedoc i Sydfrankig og er en klassisk familieejet vingård.
Det begyndte alt sammen i 2002 hvor Charles og Ruth Simpson købte slottet, med en ambition om at lave storslået vin til en lav pris og nu har vi så deres herlige vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2018
Alkohol14 %
Vivino4,2
tabs-icon1 Duft

En flot vin i glasset, nærmest sort rød. Duften er storslået rig med blomme og lakrids og med noter af mørk chokolade.

tabs-icon2 Smag

Smagen er meget intens med sorte bær kombineret af mokka

tabs-icon3 Eftersmag

Rund og blød eftersmag

Beskrivelse

Domaine Sainte Rose er Charles og Ruth Simpsons vision – halvandet årtis benhårdt arbejde har gjort domænet til et af dem man lægger mærke til. Både deres hvide blends og enkeltdruevine er seriøse kandidater til Sydfrankrigs bedste og de røde er ligeledes både friske, fyldige og velafbalancerede.

Charles og Ruth er netop nu i gang med et spændende projekt i Sydengland, Kent. Hvor de har plantet de 3 champagne varianter og fra 2016 vil producerer mousserende vin  fra England. Deres hus ligger side om side med Tattingers nye satsning i Kent, og de to vil dele viden, faciliteter og “know how”

Vi har i lang tid forhandlet Ruth & Charles's vine og nu har vi fået deres topvin i sortimentet Le Pinacle, som egentlig hentyder til det øverste punkt på deres vinslot i Lanquedoc og har derfor givet dem navnet til deres TOP vin. Vinen er lavet  efter forbilledet Cotes Rotie i Rhone, med masser af koncentreret Syrah, men som et clue er vinen gæret sammen med 5 % Viognier drue, som er en dejlig aromatisk hvidvinsdrue. Det giver en dejlig blødhed og en ekstra duft til vinen som er en oplevelse.

 Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

“Their estate has produced a terrific run of Top 100-approved wines and this crisp, zingy, yet easy-swigging white is the latest. A juicy, blend of chardonnay and sauvignon blanc, topped with viognier and a dash of muscat, this summery white with lots of floral, lemon zest-spiked fruit is the Simpson’s answer to muscadet.” The Times

 
Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles

Det begyndte i 2002, da Ruth & Charles købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin.

De er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm. De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.