4,2 vivino

Le Pinacle - Syrah - Domaine Sainte Rose - Lanquedoc

Tilbuds Pris: 160,00 kr

Før Pris: 225,00 kr

 

'Top of the family'

Vi har i lang tid forhandlet Ruth & Charles's vine og nu har vi fået deres topvin i sortimentet Le Pinacle, som egentlig hentyder til det øverste punkt på deres vinslot i Lanquedoc og har derfor givet dem navnet til deres TOP vin. Vinen er lavet  efter forbilledet Cotes Rotie i Rhone, med masser af koncentreret Syrah, men som et clue er vinen gæret sammen med 5 % Viognier drue, som er en dejlig aromatisk hvidvinsdrue. Det giver en dejlig blødhed og en ekstra duft til vinen som er en oplevelse.

 

Beskrivelse

Domaine Sainte Rose er Charles og Ruth Simpsons vision – halvandet årtis benhårdt arbejde har gjort domænet til et af dem man lægger mærke til. Både deres hvide blends og enkeltdruevine er seriøse kandidater til Sydfrankrigs bedste og de røde er ligeledes både friske, fyldige og velafbalancerede.

Charles og Ruth er netop nu i gang med et spændende projekt i Sydengland, Kent. Hvor de har plantet de 3 champagne varianter og fra 2016 vil producerer mousserende vin  fra England. Deres hus ligger side om side med Tattingers nye satsning i Kent, og de to vil dele viden, faciliteter og “know how”

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

“Their estate has produced a terrific run of Top 100-approved wines and this crisp, zingy, yet easy-swigging white is the latest. A juicy, blend of chardonnay and sauvignon blanc, topped with viognier and a dash of muscat, this summery white with lots of floral, lemon zest-spiked fruit is the Simpson’s answer to muscadet.” The Times

 
I glasset
En flot vin i glasset, nærmest sort rød. Duften er storslået rig med blomme og lakrids og med noter af mørk chokolade. Smagen er meget intens med sorte bær kombineret af mokka, som suppleres af en dejlig rund og blød eftersmag. Prøv den... Kan gemmes i 10 år og efterhånden udvikles vinen mere og mere. Er fantastisk til rødt kalvekød, rosa stegt andesteg og lammeculotte
Område og Producent
Sainte Rose laver vin som er lige så gode, men med bedre valuta for pengene, så hvis du vil have rigtig vin, som har været igennem hænderne og ikke går så meget op i traditioner, så velkommen til en storslået vin fra “den gamle verden” lavet på de nye metoder. Det begyndte alt sammen i 2002 hvor Charles og Ruth Simpson købte slottet, med en ambition om at lave storslået vin. Deres tro på det har allerede tidligt fået kunder og anmeldere til at belønne vinen med høje anerkendelser. Idag er vingården på 43 hektar og vinene laves som vin de pays, altså landvin. Det betyder at familien kan udnytte mange forskellige druesorter og vinifikationsmetoder, som vinbonden ellers ikke kan, hvis vinen skal klassificeres under Appelation Controllé. CHARLES EGEN MENING OM SINE VINE: We promise that the wines we make will both surprise and delight you and that we will change your mind about the Languedoc region’s ability to produce exceptional wine. We know our area has a none-too glorious past. But we’re making it our mission to change all that. Join us on our crusade and we promise you won’t be disappointed. Our wines are as good if not better than those produced in other regions with historically better reputations. As someone recently said, ‘change is coming’.