3,8 vivino

Le Marin Blanc - Domaine Sainte Rose - Lanquedoc

125,00 kr
  • Køb 6 for 95.00 pr. fl. og spar 24%

 

'The wind'

 

Domaine Sainte Rose i Lanquedoc laver uovertruffen vin. Ruth & Charles laver Rhone inspirerede vine, som holder hver en meter.

 

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeLanguedoc
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Halv Tør
God TilFisk, Frugt, Lyst Kød, Salat, Skaldyr
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Farven bleg gul og har en duft af hvid melon, pære og sød vanilje.

tabs-icon2 Smag

Smagen er balanceret med en rig fylde og karamel noter

tabs-icon3 Eftersmag

glycerol blød eftersmag

Beskrivelse

Domaine Sainte Rose er Charles og Ruth Simpsons vision – halvandet årtis benhårdt arbejde har gjort domænet til et af dem man lægger mærke til. Både deres hvide blends og enkeltdruevine er seriøse kandidater til Sydfrankrigs bedste og de røde er ligeledes både friske, fyldige og velafbalancerede.

Charles og Ruth er netop nu i gang med et spændende projekt i Sydengland, Kent. Hvor de har plantet de 3 champagne varianter og fra 2016 vil producerer mousserende vin  fra England. Deres hus ligger side om side med Tattingers nye satsning i Kent, og de to vil dele viden, faciliteter og “know how”

Vi har her endnu en vin fra Ruth & Charles fra Domaine Sainte Rose i Lanquedoc. Jeg elsker deres vine og historien bag. Her skal du få en bemærkelsesværdig hvidvin: Vinen er opkaldt efter en bestemt sydlig vind, Le Marin, som tit kommer ind fra Middelhavet bringende regn. En gang imellem kommer der ingen regn sammen med vinden kaldes den Marin Blanc. Vinen er en blanding af super druerne, hernede i Sydfrankrig, nemlig Rousanne, Marsanne og lidt Viognier. Druerne blev plukket om natten hvor druerne er kølige. De bliver herefter gæret seperat, men halvvejs inde i gæringen bliver Rousanne druerne overført til nye og gamle egefade, hvor den afslutter sin gæring.

Vingårdens hjemmeside

Se video hvor de høster Marsanne og Rousanne druer HER

Hvad anmelderne siger

 

 
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i regionen
Område og Producent

Domaine de Sainte Rose har en rig historie i rejsen mod status quo. Sainte Rose selv, hvis statue står i Orangeriet bag Chateauet, kæmpede for katolicismen, da den blev angrebet af den hellige romerske kejser Fredrick II. Hvor hensigtsmæssigt givet deres nuværende gåen mod de traditionelle vine i regionen. Det har også været et sted hvor rejser begynder, som i det 12. århundrede var det en hostellerie for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Den aktuelle rejse er ikke mindre udfordrende for Ruth & Charles

Det begyndte i 2002, da Ruth & Charles  købte Domainet med en ambition om at skabe fremragende vin.

De er ambitiøse mennesker, som hver gav op med højtflyvende karriere for at forfølge deres drøm. De har stor respekt for den gamle verdens terroir, men de anvender New World teknikker i vingården såvel som i vingården for at sikre, at man høster topkvalitet frugt og laver rene vine med minimal indgriben. Fra deres 40 hektar store vingård har de nu skabt et udvalg af prisbelønnede vine, der har vundet international anerkendelse og sælges rundt om i verden.

Ruth & Charles lover, at de vine, de laver, vil både overraske og glæde, og at de vil ændre ens mening om Languedoc regionens evne til at producere ekstraordinær vin. Vi ved, at vores område har en ikke alt for herlig fortid. Men man gør det til en mission at ændre alt det. Kom med på et "korstog" og de lover, at du ikke bliver skuffet. Deres vine er så gode, hvis ikke bedre end dem, der produceres i andre regioner med historisk bedre omdømme. Som nogen for nylig sagde, 'forandring kommer'.

Dom. Sainte rose