tilbud

Brunello di Montalcino 'Le Core' - Toscana

Ikke på lager

Tilbuds Pris: 160,00 kr

Før Pris: 175,00 kr

 


'Hello Brunello'


Sangiovese druen er en legende her og laver denne verdenskendte vin. Vinmageren gemmer den i over to år før du får lov at smage den….

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Kraftig, Tør
God Til Rødt Kød, Vildt
druer Sangiovese
År 2012
Alkohol 14,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Brunello di Montalcino er en af de helt store vine fra Italien! Sangiovese fra det absolut bedste område, 2 års fadlagring og ekstra tid på flaske inden frigivelse giver en vin i den absolutte superklasse.

 

I glasset

Detaljer

Høsten starter primo oktober med perfekt modne druer. Mosten har gennemgået en lang fermentering ved kontrolleret temperatur for at udtrække mest mulig intensitet fra drueskindet. Efterfølgende har denne vin lagret i 6 måneder på franske barriques på 225 liter, herefter 24 måneder på slovenske egetræsfade. Farven er intens rød med brun kant. Bouquet’en er ekspressiv med violer og røde bær som kirsebær og hindbær. Smagen er medium fyldig med god fedme og bløde tanniner. Noterne af kirsebær holder flot ved, og giver en vin flot længde.  
Område og Producent

Detaljer

Brunello di Montalcino har den højeste klassificering indenfor italiensk vin: D.O.C.G., hvilket garanterer for kvaliteten, og stiller meget høje krav til produktionen af vinen, helt ned til hvilken klon af Sangiovese-druen, der må bruges. Montalcino-regionen ligger omkring landsbyen Montalcino i provinsen Toscana i det mellemste Italien syd for Firenze. Montalcino-højdedragene rejser sig til ca. 500 meter over den frugtbare slette syd for byen Sienna, og grænser op til de vilde bjerge i Maremma. Jorden i Montalcino er sammensat af ler og kalk med et stort indhold af mellemstore sten, som gør jorden tør, veldrænet og meget frugtbar. Druen der bruges er en variant af Sangiovese-druen, her i området kaldet for Brunello. Denne variant er en anelse større end den almindelige udgave, og giver mere saftige, frugtfyldte vine. Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden den frigives og vinen må sælges det femte år efter høsten.