3,8 vivino

Brunello di Montalcino 'Le Core' - Toscana

Tilbuds Pris: 160,00 kr

Før Pris: 175,00 kr

 

'Hello Brunello'

Sangiovese druen er en legende her og laver denne verdenskendte vin. Vinmageren gemmer den i over to år før du får lov at smage den….

Indhold i CL 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Område Toscana
Fylde Kraftig, Tør
God Til Rødt Kød, Vildt
Druer Sangiovese
År 2013
Alkohol 14,5 %
Vivino 3,8
Duft

Farven er intens rød med brun kant. Bouquet’en er ekspressiv med violer og røde bær som kirsebær og hindbær.

Smag

Smagen er medium fyldig med god fedme og bløde tanniner.

Eftersmag

Noterne af kirsebær holder flot ved, og giver en vin flot længde.

Beskrivelse

Brunello di Montalcino er en af de helt store vine fra Italien! Sangiovese fra det absolut bedste område, 2 års fadlagring og ekstra tid på flaske inden frigivelse giver en vin i den absolutte superklasse.
Høsten starter primo oktober med perfekt modne druer. Mosten har gennemgået en lang fermentering ved kontrolleret temperatur for at udtrække mest mulig intensitet fra drueskindet. Efterfølgende har denne vin lagret i 6 måneder på franske barriques på 225 liter, herefter 24 måneder på slovenske egetræsfade.

Se en video fra Brunello området HER

 

Hvad anmelderne siger
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 69% mere.
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

Brunello di Montalcino har den højeste klassificering indenfor italiensk vin: D.O.C.G., hvilket garanterer for kvaliteten, og stiller meget høje krav til produktionen af vinen, helt ned til hvilken klon af Sangiovese-druen, der må bruges. Montalcino-regionen ligger omkring landsbyen Montalcino i provinsen Toscana i det mellemste Italien syd for Firenze. Montalcino-højdedragene rejser sig til ca. 500 meter over den frugtbare slette syd for byen Sienna, og grænser op til de vilde bjerge i Maremma.

Jorden i Montalcino er sammensat af ler og kalk med et stort indhold af mellemstore sten, som gør jorden tør, veldrænet og meget frugtbar. Druen der bruges er en variant af Sangiovese-druen, her i området kaldet for Brunello. Denne variant er en anelse større end den almindelige udgave, og giver mere saftige, frugtfyldte vine. Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden den frigives og vinen må sælges det femte år efter høsten.