3,8 vivino

Brunello di Montalcino 'Le Core' - Toscana

Tilbuds Pris: 160,00 kr

Før Pris: 175,00 kr

 

'Hello Brunello'

Sangiovese druen er en legende her og laver denne verdenskendte vin. Vinmageren gemmer den i over to år før du får lov at smage den….

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeKraftig, Tør
God TilRødt Kød, Vildt
DruerSangiovese
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino3,8
Duft

Farven er intens rød med brun kant. Bouquet’en er ekspressiv med violer og røde bær som kirsebær og hindbær.

Smag

Smagen er medium fyldig med god fedme og bløde tanniner.

Eftersmag

Noterne af kirsebær holder flot ved, og giver en vin flot længde.

Beskrivelse

 

'Hello Brunello'

Sangiovese druen er en legende her og laver denne verdenskendte vin. Vinmageren gemmer den i over to år før du får lov at smage den….

Hvad anmelderne siger
God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 69% mere.
Blandt top 10% af alle vine i verden
I glasset
 
Område og Producent

Brunello di Montalcino har den højeste klassificering indenfor italiensk vin: D.O.C.G., hvilket garanterer for kvaliteten, og stiller meget høje krav til produktionen af vinen, helt ned til hvilken klon af Sangiovese-druen, der må bruges. Montalcino-regionen ligger omkring landsbyen Montalcino i provinsen Toscana i det mellemste Italien syd for Firenze. Montalcino-højdedragene rejser sig til ca. 500 meter over den frugtbare slette syd for byen Sienna, og grænser op til de vilde bjerge i Maremma.

Jorden i Montalcino er sammensat af ler og kalk med et stort indhold af mellemstore sten, som gør jorden tør, veldrænet og meget frugtbar. Druen der bruges er en variant af Sangiovese-druen, her i området kaldet for Brunello. Denne variant er en anelse større end den almindelige udgave, og giver mere saftige, frugtfyldte vine. Brunello skal lagres i minimum 2 år på fade af egetræ og derefter minimum 4 måneder på flaske, inden den frigives og vinen må sælges det femte år efter høsten.