latium Morini - Soave - Campo le Calle

195,00 kr

'Nyd mig'

I dag er det hele familien der har involveret sig i vinfirmaet Latium Morini. For 40 år siden var det et kooperativ som fik alle druerne og siden lavede vinen, men nu er det familien Morini der selv står for det. 40 Hektar er deres vinmarksbesiddelser på og man laver ligefra denne Soave til Amarone vin.

Læs mere
cl75
TypeHvidvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
FyldeFyldig, Halv Tør
God TilBløde Oste, Fisk, Pasta, pizza og risotto
druerGarganega
År2016
Alkohol14 %
Vivino4,0
Beskrivelse

Detaljer

Denne vidunderlige Soave kommer fra byen Illasi, på bakkerne bag byen. 200 m.o.h dyrkes den lokale drue Garganega, som også er den bedste drue her.
Vinstokkene er over 30 år gamle og de gror på en kalk og lerholdig jord.
Høsten fandt sted i den første uge af oktober og druerne var i perfekt skik.

Hvad anmelderne siger

Detaljer

 

 
I glasset

Detaljer

Det er en vin med en struktur og en elegance, som fremelskes af denne for nogle ukendte drue Garganega. Hånd i hånd supplere disse hinanden. Vinen er strågul med en duft så intens, som vi aldrig har duftet før. Kompleks og fin, med toner af blomst, frisk frugt, som æble og fersken og en anelse eksotiske frugter som “krydderi”. Druen er med til at skabe dette mesterværk, men håndværket i kælderen lader sig ikke forgå. En vin som vi håber du vil kunne lide. Vi er tossede med den.
Område og Producent

Detaljer

I 1992 købte familien Morini et historisk gårdhus fra begyndelsen af ​​1900'erne, omgivet af fantastiske vinmarker i hjertet af Val di Mezzane. I dette fredelige område besluttede familien at bygge en ny bygning til vinfremstilling og modningskælder.I dag giver denne moderne og funktionelle bygning os mulighed for at producere op til 3000 kvintals vine takket være de 5 moderne, fuldt automatiserede, 150 kvintale gæringsbeholdere, der reducerer oxidationen af ​​den fremtidige vin til et minimum.De ca. 30 vinkar, af forskellige størrelser, alle temperaturstyrede, sikrer også tilstrækkelig opbevaring af vinen, indtil den er aftappet. Hele underetagen, der ligger 6 meter under jorden, er dedikeret til at lade vinen modne og sidde. De 600 eg tønder fra forskellige geografiske zoner, vugge og ledsage denne fantastiske nektar til fuld modenhed.