Latium Morini - Campo Leon - Amarone della Valpollicella

395,00 kr

 


"Amarone Classic"


Lige midt i dalen Val Mezzane i en højde af 120 m.o.h. dyrkes druerne til husets Amarone Campo Leon. De klassiske druer Corvina og Rondinella, men også de mere og mere brugte druer Corvinone, Oseleta, Croatina dyrkes. Det vil sige at man ikke bruger bare de 3 klassiske druer til deres Amarone. Jordbunden i vinmarken er limsten med underliggende lerlag.


 

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
God TilBløde Oste, Chokolade/konfekt, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2012
Alkohol16,5 %
Vivino4,5
Beskrivelse

Detaljer

Høsten bliver foretaget med håndkraft og alle druerne går igennem en nøje udvælgelse, før de lægges i bakker, hvor der kan være ca. 6 kg. druer. De tørres herefter i over 100 dage og typisk i januar presses druerne forsigtigt. I en periode på ca. 20 til 30 dage foregår gæringen.

Modningen af vinen er i franske og amerikanske egefade og tager typisk 30 måneder, fulgt op ad 8-10 måneder på flaske.

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 
Blandt top 1% af alle vine i verden
I glasset

Detaljer

Vinen er klar rød, intens og meget vibrant. Aromaen er utrolig kompleks og rig. Masser af dejlige noter af moden frugt, med krydderet smag af muscatnød, cacao, vanille, og sort peber. Vinen er varm, blød og rund, med elegante tanniner.
Område og Producent

Detaljer

I 1992 købte familien Morini et historisk gårdhus fra begyndelsen af ​​1900'erne, omgivet af fantastiske vinmarker i hjertet af Val di Mezzane. I dette fredelige område besluttede familien at bygge en ny bygning til vinfremstilling og modningskælder.I dag giver denne moderne og funktionelle bygning os mulighed for at producere op til 3000 kvintals vine takket være de 5 moderne, fuldt automatiserede, 150 kvintale gæringsbeholdere, der reducerer oxidationen af ​​den fremtidige vin til et minimum.De ca. 30 vinkar, af forskellige størrelser, alle temperaturstyrede, sikrer også tilstrækkelig opbevaring af vinen, indtil den er aftappet. Hele underetagen, der ligger 6 meter under jorden, er dedikeret til at lade vinen modne og sidde. De 600 eg tønder fra forskellige geografiske zoner, vugge og ledsage denne fantastiske nektar til fuld modenhed.