La Tribuleira - ALBAROSSA CARIÓ - Piemonte DOC

250,00 kr
  • Køb 6 for 1194 og spar 21%

 


"Familia in vini"


La Tribuleira er en lille familiedrevet vingård grundlagt i 2000 på Langhe bakkerne. Det særlige navn "La Tribuleira" stammer fra den piemontanske dialekt, "tribilè", hvilket betyder at arbejde hårdt og står over for vanskelige udfordringer, der beskriver meget godt engagement og hårdt arbejde for at skabe dette firma.

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandItaliensk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Kraftig, Tør
druerAlbarossa
God TilRødt Kød, Vildt
År2013
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
Beskrivelse

Detaljer

Her en vin som er lavet af den for Piemonte og i hele taget Italien, meget sjældne Albarossa drue. Kun meget få hektar vinmarker er tilplantet med druen i Italien.

Druen producerer kompakte klaser af meget små druer og med meget tyk skal. Det giver meget dybrøde vine og en del syre. Druen har potentiale til et højt sukker indhold og deraf følgende alkoholniveau.

Druen er ikke en krydsning mellem Nebbiolo og Barbera som mange tror, men barbera og en gl. fransk drue ved navn Chatus.

Før vinen bliver sat til salg har den modnet 2 år på fad og et år på flaske.

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Poul Nørgaard, Aarhus:

Rigtig flot i glasset, helt rød/violet med pigmenterne som hænger bare et split sekund på siden af glasset når man slynger vinen.

 Havde på dette tidspunkt lidt svært ved at karaktisere duften/næsen, lidt frugtig, men ikke det store indtryk.

 Ved første mundfuld bliver man ramt af syren som øjeblikkeligt bliver fulgt op af tanninerne. Alt i alt syntes jeg det gav en bedre balance i forhold til syren og lidt mere fylde end en typisk babera fra piemonte.

 Ved 2. mundfuld kommer der mere røde frugt noter til udtryk og hvis jeg ikke tager helt fejl sluttede den af med et lille bitte hint af lakrids eller anden jord note.......... dette forvirrede mig meget da det absolut ikke er havde jeg havde forventet af en piemonte vin.

 Efter ovennævnte valgte jeg at dekantere resten og det blødte syre og tanniner lidt op, en bedre balance og frugten kom lidt mere til udtryk.

 Sammen med maden, grillet oksekød (Terres Major) som var grillet med salt, peber og hvidløg samt grønne asparges står den sig, ved første indtryk, fint da syre og tanniner spiller godt op imod maden. Ved 2. og 3. mundfuld bliver det dog klart at de finere nuancer i vinen falder i baggrunden eller forsvinder helt med maden. Lidt lige som Barbera'en fra Saviah.

 For sjov skyld gemte jeg et ½ glas i flasken som jeg satte prop i til næste dag. Det tog den absolut ikke skade af, den blev lidt mere afrundet og frugten blev fra at være markant røde bær/frugter over i at have et hint af mørke/sorte bær.

 Alt i alt en god oplevelse og når man så tager med i betragtning at det er en Barbera fra Piemonte så bliver det kun sjovere og mere interessant da det udfordre ens billede af piemonte vine.

 Og så til sidst, meget enig i at den vil have godt af at få nogle flere år på bagen, tror faktist at den så vil blive drøn god.

I glasset

Detaljer

intens rubinrød med violette refleksionerDuft: intense og komplekse, frugtagtig over i det blomsteragtige. En smule krydret der minder lidt om tobak krydret notat, der minder om tobakSmag: varm og fløjlsagtig, harmonisk og godt struktureret med høj fylde og vedholdenhed på ganenNote: stor vin som er egnet til yderligere lagring på flaske i 10-15 år. Drik gerne vinen i store glas, så du får det fulde udbytte.
Område og Producent

Detaljer

Takket være drømmen om tre unge brødre og at elske landet, blev La Tribuleira født i 2000. En lille familiedrevet gård. I 1999 besluttede Mauro Gallo, sammen med sine yngre brødre Daniele og Elisa, at følge sin bedstefar Eugenio, som havde en historisk og berømt vinkælder i området . Vingårdens jord strækker sig ind i byen Santo Stefano Belbo, en lille landsby i Langhe præget af sine skrånende bakker og historiske vingårde. Fra alt dette kommer navnet La Tribuleira, som ikke kun betyder at arbejde i den sande litterære forstand, men ønsker at hylde de ofre og det hårde arbejde, der er nødvendigt for at opnå og vedligeholde disse typiske og unikke produkter relateret til deres kultur. Det særlige navn "La Tribuleira" stammer fra den piemontiske dialekt, "tribilè", hvilket betyder at arbejde hårdt og stå over for vanskelige udfordringer. Der beskriver meget godt det engagement og hårdt arbejde der er blevet gjort for at skabe denne vingård Santo Stefano Belbo, det område, hvor gården befinder sig, er præget af stejle bakker og historiske vinmarker, som ikke tillader en høj mekanisering, på den måde holdes traditionen om manuel arbejdskraft i vingården levende.Mauro, Daniele og Elisa Gallo deler kærligheden til jorden og lidenskaben for vin siden de var meget unge og deres mål er at producere druer med den største respekt for miljøet, så de bruger ikke kemi i vinfremstillingen og ej heller i marken.