3,9 vivino

La Carta Riserva - Vini Candido - Salice Salentino DOC - Puglia

100,00 kr
  • Køb 6 for 79.95 pr. fl. og spar 21%

 

"Map to joy"

Med denne vin og flere fra samme hus som vi har i sortimentet, giver Candido os en palette af vine, hvor udgangspunktet er den dejlige Negroamaro drue. I disse år tilplantes der rigtig mange vinmarker med Negroamaro druer. Man har fundet ud af, at man kan lide dens charme, farve, kraft og fylde. Candido går et skridt længere og laver virkeligt fint vinhåndværk og disse vine vi har derfra er nogle vi ynder at drikke, når gæster banker på eller man bare skal nyde en god vin.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePuglien
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Tør
DruerMalvasia, Negroamaro
God TilLyst Kød, Rødt Kød
År2016
Alkohol13,5 %
Vivino3,9
Duft

Det er en elegant vin med flot rubinrød farve og en delikat duft med noter af kakao og læder.

Smag

Lækker frugtsmag af sorte frugter med et strejf af egetræ

Eftersmag

Dejlig lang eftersmag

Beskrivelse

Denne vin er hovedsageligt produceret af druerne Negroamaro (95%) samt Malvasia Nera (5%), der er dyrket i Salice Salentino, som ligger i Salento-regionen i Puglia i den sydlige del af Italien. 

Maceration af druer i ca. 5 dage og temperaturregulering af gæringsprocessen. Alkoholisk og malolaktisk fermentering i stål, modnes i store egefadestønder. Udkommet bliver et dejligt ægteskab mellem så uens druer som Malvasia Nera og Negroamaro. Sammen med modningen på franske fade tilføres en ekstra dimension i form af nuancer af ærbødige tanniner, som nu er blevet bløde og imødekommende.

Se en video med ejeren HER og vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 10% af alle vine i verden
Område og Producent

I 1929 producerede Francesco Candido sin første vin. Det blev starten på en vinhistorie fra Salento, der stadig er i live den dag i dag takket være brødrene Alessando og Giacomos hårde arbejde og passion. De er tredje generation af Candido-familien, og har en utrolig fornuftig tilgang til at dyrke jorden. Samtidig har de skabt udvikling og dermed dem selv et navn på et konkurrencedygtigt niveau i både Italien og udlandet.

Candido-familiens filosofi er, at ”det er i vinmarkerne, vinen laves”. Udover de 140 hektar vinmarker, som Candido-familien selv ejer og dyrker, er der 180 hektar vinmarker, som ejes og dyrkes af små vinbønder i tæt samarbejde med Candido - her drager de fordel af den tekniske ekspertise, der gør det muligt at producere de bedst mulige druer. Hver eneste fase af produktionen følges nøje med største omhyggelighed og dedikation - med opbakning fra ekspert knowhow og en gennemsyrende passion for hele processen.