Sondraia, Bolgheri-Toscana

Sondraia, Bolgheri-Toscana
330,00 kr

 


'Parker 93p'


Fra samme område kommer den verdensberømte vin Sassicaia. Vi vil ikke prøve at sammenligne vores vin med Sassicaia, men bare sige at lillebroren er vidunderlig. Vi har her et tilbud til kenderen. Kig på det……

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Italiensk
Fylde Blød og Rund, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God Til Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
druer Cab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
År 2010
Alkohol 14,5 %
Beskrivelse

Detaljer

Et fund uden lige, der er et godt bevis på, at hypen om området Bolgheri er helt berettiget. Masser af mørk frugt, fuldendt balance og kvalitet på den helt store klinge.

I glasset

Detaljer

Sondraia er intens og dyb rød i glasset med elegante lilla strøg. Op af glasset vælter noter af mørke bær, urter og et let krydret præg. I munden opleves vinen silkeblød og perfekt balanceret med en flot kontrolleret power. I smagen møder man solbær, brombær og en fint hint af friske urter. Eftersmagen er lang og vedvarende med elegante og flot integrerede tanniner der vidner om den eminente balance og en vin, hvor der er kælet for alle detaljer. Serveres til oksekød, lam, kalv eller tørre modne oste. Serveres ved 16 – 18 °C.
Område og Producent

Detaljer

Bolgheri er ikke det mest kendte vinområde, ikke engang når man taler om vin fra Toscana, men det er en fejl. Området har gennem de seneste 30 år udviklet sig til ét af de mest interessante vinsteder. Fra Bolgheri kommer de verdenskendte og meget dyre vine fra Sassicaia, hvilket er et kvalitets tegn i sig selv. Området er unikt for Italien. Her dyrkes nemlig ikke som i mange andre områder Sangiovese-druer, men derimod Bordeaux-druer som Cabernet Sauvignon og Merlot med stor succes. Markerne hvorfra druerne til denne vin er høstet er beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc druer. Jordbunden er præget af rødt sand, småsten og et lag ler, der alt sammen skaber god dræning til vinstokkene. Jorden er fyldt med mineraler, som magnesium og ler, der er med til at give druerne den energi de har behov for, og derved skabe denne unikke og gennemarbejdede vin. Druerne til Sondraia er høstet henover flere uger, begyndende med Merlot-druerne i slutningen af august til Cabernet Sauvignon-druerne i midten af september og til sidst Cabernet Franc-druerne i slutningen af september. Alle druerne er høstet i hånden i små kasser med kun 15 kilo i hver. Ved ankomst til vineriet gennemgår druerne en manuel sortering for at sikre, at kun de bedste klaser indgår i den endelige vin. Herefter afstilkes druerne og presses let, inden de gennemgår en temperaturkontrolleret gæring ved 26-28 °C. over en periode på 10 dage. Dernæst gennemgår vinen en naturlig malolaktisk gæring på såkaldte barriques, inden vinen overføres til franske egetræsfade, hvoraf halvdelen er nye. Her lagrer den i 18 måneder, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.