4,0 vivino

Sondraia, Bolgheri-Toscana

330,00 kr

 

'Parker 93p'

Fra samme område kommer den verdensberømte vin Sassicaia. Vi vil ikke prøve at sammenligne vores vin med Sassicaia, men bare sige at lillebroren er vidunderlig. Vi har her et tilbud til kenderen. Kig på det……

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeToscana
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
DruerCab. Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
År2010
Alkohol14,5 %
Vivino4,0
Duft

Sondraia er intens og dyb rød i glasset med elegante lilla strøg. Op af glasset vælter noter af mørke bær, urter og et let krydret præg.

Smag

I munden opleves vinen silkeblød og perfekt balanceret med en flot kontrolleret power. I smagen møder man solbær, brombær og en fint hint af friske urter.

Eftersmag

Eftersmagen er lang og vedvarende med elegante og flot integrerede tanniner der vidner om den eminente balance og en vin,

Beskrivelse

Et fund uden lige, der er et godt bevis på, at hypen om området Bolgheri er helt berettiget. Masser af mørk frugt, fuldendt balance og kvalitet på den helt store klinge.

Område og Producent

Bolgheri er ikke det mest kendte vinområde, ikke engang når man taler om vin fra Toscana, men det er en fejl. Området har gennem de seneste 30 år udviklet sig til ét af de mest interessante vinsteder. Fra Bolgheri kommer de verdenskendte og meget dyre vine fra Sassicaia, hvilket er et kvalitets tegn i sig selv.

Området er unikt for Italien. Her dyrkes nemlig ikke som i mange andre områder Sangiovese-druer, men derimod Bordeaux-druer som Cabernet Sauvignon og Merlot med stor succes. Markerne hvorfra druerne til denne vin er høstet er beplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc druer. Jordbunden er præget af rødt sand, småsten og et lag ler, der alt sammen skaber god dræning til vinstokkene.

Jorden er fyldt med mineraler, som magnesium og ler, der er med til at give druerne den energi de har behov for, og derved skabe denne unikke og gennemarbejdede vin. Druerne til Sondraia er høstet henover flere uger, begyndende med Merlot-druerne i slutningen af august til Cabernet Sauvignon-druerne i midten af september og til sidst Cabernet Franc-druerne i slutningen af september.

Alle druerne er høstet i hånden i små kasser med kun 15 kilo i hver. Ved ankomst til vineriet gennemgår druerne en manuel sortering for at sikre, at kun de bedste klaser indgår i den endelige vin. Herefter afstilkes druerne og presses let, inden de gennemgår en temperaturkontrolleret gæring ved 26-28 °C. over en periode på 10 dage. Dernæst gennemgår vinen en naturlig malolaktisk gæring på såkaldte barriques, inden vinen overføres til franske egetræsfade, hvoraf halvdelen er nye. Her lagrer den i 18 måneder, inden den tappes på flaske og frigives til markedet.