Josef Andert - Burgenland - Østrig - Welschriesling

110,00 kr
  • Køb 3 for 90 pr. fl. og spar 19%

 

"Der Fremde"

Welschriesling er en hvid vin sort, der er bredt plantet i hele det østlige og centraleuropa. Dens mest berømte vine er de søde vine (op til trockenbeerenauslese niveau) produceret på Neusiedlersee-kysten i Burgenland. Welschriesling kan mangle Rieslings aromaer, men dets kendetegn er syren i en sød vin. Den typiske Welschriesling er tør, lavet til lyse, tidligt drikkende vine, som eksempelvis i Weinviertel, Burgenland og Styria regionerne i Østrig.

Welschrizling er også plantet i Bulgarien, Rumænien, Ungarn (kendt som Olasz Rizling) Slovenien (som Laski Rizling), i Tjekkiet og Slovakiet (som Rizling Vlassky), i Kroatien (under navnet Grasevina). Italienerne kalder det Riesling Italico (i modsætning til Riesling Renano, som er Tysklands Riesling).

TypeHvidvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandØstrigsk
OmrådeBurgenland
FyldeFrisk, Let, Tør
DruerWelschriesling
God TilFed Fisk, Fisk, Lyst Kød
År2016
Alkohol12,5 %
Duft

Vinen har en sart gul farve i glasset med grønlige reflekser. Duften domineres af blomster blandet med citrus

Smag

I smagen fornemmes ligeledes blomster, citrusfrugter og stenfrugter.

Eftersmag

Vinen har en frisk og let syrlig eftersmag

Beskrivelse

Vi har i nogle år solgt Weingut Josef Andert vine. Det startede med hans søde vine og nu har vi også fået flere af hans tørre vine i sortimentet. Josef laver vine, som er prisvenlige og som bare er gode glas vin.

Druen Welschriesling er særdeles populær at dyrke i det centrale og østlige Europa. Druerne til vinen her kommer fra området omkring Neusiedlersee og vinen fremstilles efter traditionelle metoder. Lagring sker i tanke af rustfrit stål.

Se en video fra Burgenland HER

En mere HER

Hvad anmelderne siger

Ikke anmeldt på Vivino pr. 01-07-2019

Område og Producent

Når det kommer til vin fra Burgenland, må man ikke glemme de små vinfremstillere og vingårde. Vingården Josef Anders tilhører denne kategori. Dette er en lille virksomhed under ledelse af grundlæggeren Josef Andert. Vindyrkeren arbejder med lidenskab og dygtighed og stoler på mange års erfaring og visionær tænkning for at sende vine fra Østrig til den brede verden. 

Den fordelagtige placering bidrager til succesen for vingården Josef Andert. Så hovedkvarteret ligger på den østlige bred af søen Neusiedl - og det er en velkendt en idyllisk region med masser af solskin, tilstrækkelig fugtighed og et gunstigt klima for vinavl. Vingården i Neusiedlersee er placeret i den østlige del af Østrig i den berømte vin regionen Burgenland - Her har Weingut Josef Anders et vinmarks areal på 9 ha og her håndteres Vinmarkerne på en miljømæssigt forsvarlig måde, og kvaliteten er vigtig for vinproducenten .. 7 ha af vinmarkerne består af røde vine, de resterende 2 ha i hvide vinsorter. Dette er ikke nødvendigvis standard, fordi en druesort som Riesling og Welschriesling spiller en vigtig rolle i østrigsk vinavl. 

Selv om denne Weingut Josef Andert ikke er en af de store producenter og stadig er en af ​​hemmelighederne, må man ikke undervurdere hans hvide og røde vine. Josef Andert's vine er moderne trods sin produktion ved hjælp af traditionelle metoder. Høj kvalitet, frugtdrevne og strukturerede er nøgleord.