3,6 vivino

Jordan Wines, Bradgate, Chenin & Sau. Blanc, Stellenbosch

99,50 kr
  • Køb 6 for 537 og spar 11%

 

'Sådan Jordan'

Bradgate er navnet på den fædrene vingård i det verdensberømte vinområde Stellenbosch. I hyldest til Alfred Jordan, som stiftede firmaet har Jordan familien lavet en vinserie med navnet Bradgate.

Beskrivelse

Gary og Kathy Jordan har lavet verdensklassevine siden 1993 på en gård, hvis historie går mere end 300 år tilbage.
Han er geolog, hun er økonom – og det er ikke de værste kompetencer, man kan have, når man skal drive en vingård i eliten! Du kan se billeder af de to og området i galleriet til venstre.

jordanwines.com/

Hvad anmelderne siger

“Jordans fremragende easy drinking-serie. Masser af druekarakter og sprødhed. De røde har desuden flotte nuancer fra lagringen på franske fade og en kompleksitet, der normalt hører til i prisklassen over!” “Characterful and appealing” citat: John Platter

 

I glasset
Området hvor vinene laves kaldes Stellenbosch Kloof og her er vinmarkerne og druerne udsat for et særdeles unikt mikroklima, som er med til at give de grønne druer deres karakter og intensitet. Bare 24 km fra vinmarkerne ligger vestkysten med den bengalske havstrøm, givende en varm brise, som møder den koldere luft fra bugten kun 14 km væk og dette giver en svalende morgentåge til druerne…. Chenin Blanc er en gammel fransk drue som stammer fra Loire og som nogle mener de landflygtige Huguenotter tog med sig til Sydafrika. Den udvikler dejlige tropiske frugter i duft og smag og er virkelig en undervurderet drue.
Område og Producent
Garys forældre, Ted og Sheelagh købte 146 hektar i Stellenbosch ejendom i 1982 og indledte et omfattende genplantningsprogram, hvor der blev taget ekstremt hensyn til, hvor de forskellige sorter blev plantet i forhold til jordtyper, skråningsgrader og orientering.Det er også det, der kendetegner Jordan i dag: Ekstrem opmærksomhed over for selv de mindste detaljer. Gary og Kathy vil ikke bare lave vin, men også afspejle stedet, hvor vinen bliver lavet: Stellenbosch terroir. Den sydafrikanske ‘Robert Parker’ – John Platter – er én af deres største fans – hele Estate-linjen giver han sjældent under 4 stjerner!