4,0 vivino

Jean Lefort - Pommard

575,00 kr

 

"Pom grande"

Køre du ned til Beaune, som er vinbyen i Bourgogne pr. excellence, møder du lidt andre typer vine end oppe i Cote de Nuits. Her i Cote de Beaune, møder du ikke Grand Cru vine, men mange gange rødvine som er gode køb. Stadig rødvine med stor klasse og vine fra Volnay og Pommard er populære blandt Bourgogne elskere.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilBløde Oste, Vildt
År2015
Alkohol13 %
Vivino4,0
Smag

Hvis du åbner flasken i løbet af 5 år efter høståret skal du helst åbne den 5-6 timer før servering og gerne i karaffel.
Vinen vil da åbne sig og give valuta for pengene. En ret så mørk vin af en Pinot, men masser af kompleksitet, terroir og skovbund. Modne bær begynder at dannes og vinen vil være perfekt til en fasan steg eller vildand.

Beskrivelse

Her en vin fra Pommard. Lidt kraftigere og tannisk end andre landsbyers vine i dette område.

Jorden er lidt mere sammensat med jernrig ler, hvorved vinene bliver dybe i farven og tanninholdige. En Pommard er en vin der kræver lidt tid på sig, så denne vin kan du godt drikke nu, men invester lidt i tid og vent 3-4 år. Så får du bløde integrerede tanniner og så bliver du for altid forelsket i pommard vine.

Område og Producent

Jean Lefort er et lidt større hus i Bourgogne med vinmarker i hele distriktet. Erfaringen stammer helt tilbage til 1891. Pommard vin produceres i kommunen Pommard i Côte de Beaune. Appellation d'origine contrôlée (AOC) Pommard anvendes kun til rødvin med Pinot noir som den vigtigste druesort.

Der er ingen Grand Cru vinmarker inden for Pommard, men flere højt ansete Premier Cru vinmarker. AOC blev oprettet i 1937. I 2008 var der 321,69 hektar (794,9 hektar) vinmarkoverflade i produktion til Pommardvin på landsbyen og Premier Cru-niveau, og der blev produceret 12.892 hektoliter vin svarende til godt 1,7 millioner flasker. [2] AOC-reglerne tillader også op til 15 procent af Chardonnay, Pinot Blanc og Pinot Gris som tilbehør til druer i de røde vine, men det praktiseres ikke ofte. Det tilladte udbytte er 40 hektoliter pr. Hektar. Pommard vin er typisk blandt de mest magtfulde og tanniske af Côte de Beaune-vinene, hvilket giver en klar kontrast til de lette og elegante Volnay-vine fra den nærliggende landsby.