3,9 vivino

Jean Lefort - Gevrey Chambertin

595,00 kr

 

"The Champ"

Når du køre fra nord til syd langs "De Gyldne Skråninger" i Bourgogne, møder du som en af de første store Grand Cru byer Gevrey Chambertin. Napoleons ynglingsvin og mange andres ynglings bourgogner. Her findes mange Grand Cru vinmarker, med Chambertin og Chambertin Clos de Beze, som de største og dyreste.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeBourgogne
FyldeBlød og Rund, Tør
DruerPinot Noir
God TilLyst Kød, Vildt
År2015
Alkohol13 %
Vivino3,9
Smag

Elegant feminin udtryk, men masser af karakter. Blød og rund med god syre. Vinen kan med sindsro ligges i kælderen i 7-10 år og du vil opleve at den udvikler sig mere og mere.

Beskrivelse

 Vi har fundet en vin fra de lidt fladere vinmarker nede i byen. Her står vinstokkene tæt op af husmurerne. Pinot Noir druen er den eneste drue her i Gevrey Chambertin som gælder. Lavt høstudbytte, jordbund og kvalfikationer i kældrerne er milepæle som sætter standarden for vinene her.

Ingen steder i verden er prisen på jord højere, så man kan godt forstå at man benytter hver en tomme til at plante en vinstok.

 

Område og Producent

Jean Lefort er et lidt større hus i Bourgogne med vinmarker i hele distriktet. Erfaringen stammer helt tilbage til 1891.