3,9 vivino

Jean Lefort - Gevrey Chambertin 2015

595,00 kr

 

"The Champ"

Når du køre fra nord til syd langs "De Gyldne Skråninger" i Bourgogne, møder du som en af de første store Grand Cru byer Gevrey Chambertin. Napoleons ynglingsvin og mange andres ynglings bourgogner. Her findes mange Grand Cru vinmarker, med Chambertin og Chambertin Clos de Beze, som de største og dyreste.

Beskrivelse

 Vi har fundet en vin fra de lidt fladere vinmarker nede i byen. Her står vinstokkene tæt op af husmurerne. Pinot Noir druen er den eneste drue her i Gevrey Chambertin som gælder. Lavt høstudbytte, jordbund og kvalfikationer i kældrerne er milepæle som sætter standarden for vinene her.

Ingen steder i verden er prisen på jord højere, så man kan godt forstå at man benytter hver en tomme til at plante en vinstok.

 

I glasset
Elegant feminin udtryk, men masser af karakter. Blød og rund med god syre. Vinen kan med sindsro ligges i kælderen i 7-10 år og du vil opleve at den udvikler sig mere og mere.
Område og Producent
Jean Lefort er en større vinbonde som ejer marker over hele Bourgogne. Siden 1891 er vingården lavet vine fra området og er i dag blevet en seriøs spiller blandt de bedste producenter.