JEAN BERTEAU PRESTIGE - COTES DU RHONE

85,00 kr
  • Køb 6 for 390 og spar 24%

 


"Like Rhone"


Vi har her fundet en dejlig vin fra det nordlige Rhone. Vinen bliver høstet om morgenen for at holde druerne kolde. Efter gæring tilbringer vinen 9 måneder i franske og amerikanske egefade.


 

Læs mere
TypeRødvin
cl75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
FyldeFadpræget, Kraftig
druerGrenache, Mourvèdre(Monastrell), Syrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2015
Alkohol13,5 %
Vivino3,4
Beskrivelse

Detaljer

Jean Berteau Prestige er fremstillet på en druesammensætning af Syrah, Grenache og Mourvèdre. Druerne høstes når de er optimalt modne med en god balance mellem sukkerindhold og syreniveau. I vineriet gennemgår vinen en traditionel vinification efterfulgt af lagring på fade inden aftapning.

Vingårdens hjemmeside HER

I glasset

Detaljer

Funklende rød med en livlig bouquet med en bred palet af røde bær. Smagen er mediumfyldig, og folder sig ud med brombær og sorte kirsebær i skøn harmoni med tanninerne.
Område og Producent

Detaljer

Rhônedalen i Frankrig er kendt for at levere vine af høj kvalitet med god kraft og styrke. Klimaet, jordbunden og ikke mindst valget af de rigtige druer giver dejlige vine med en god struktur og en behagelig varme. Grenache druen hersker på de golde jorde og giver vine med god struktur. Det der viser vinmagerens dygtighed her er, hvordan han vælger at blande med områdets andre lokale druer. Syrah, Mouvedre og Carignan er blot nogle af en bred vifte af druer han kan arbejde med. Klimaet i Rhonedalen er varmt og den eneste kølighed er den kølige mistral vind der blæser gennem dalen om eftermiddagen. Det har den effekt, at druerne bliver kølet ned og bliver mere intense i smagen. Jean Bertheau er tredjegenerations vinmager hos Compagnie Rhodanienne. Her står han for samarbejdet med drueavlerne og laver den hårde selektion, der er med til at give sublime vine med typisk karakter fra Rhone. Vinfirmaet er grundlagt i 1963 og er kooperativ af vinavlere fra Rhone.