Inkblot - Petit Verdot - Michael David Winery - Californien

325,00 kr

 


'Petit er stor'


Serien Inkblot er Michael David Winerys hyldest til en række druesorter, som ofte bare er statister i en blend med andre druer. Her er det Petite Verdot-druen, som hyldes i en fyldig og elegant rødvin med en perfekt frugtfuld finish.

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Nordamerikansk
Fylde Kraftig, Tør
God Til Lagrede Oste, Rødt Kød
druer Petit Verdot
År 2013
Alkohol 15 %
Vivino 4,1
Beskrivelse

Detaljer


Petite Verdot-druen er oprindelig kendt fra Bordeaux, hvor den imidlertid ikke længere er så udbredt.
Druen har behov for rigeligt sol og måske er den derfor interessant for lande som Australien, Chile og i dette tilfælde Californien.
Med den rette mængde sol frembringer druen vine med struktur, flot dyb farve og en kraftig duft af violer.
Inkblot er et skoleeksempel på, hvad perfekte californiske vækstbetingelser for Petite Verdot kan frembringe. Druerne til Inkblot høstes fra de ypperste Petite Verdot vinstokke i Lodi.
 

 

 

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Årgang 2013 The Wine Advocate (Robert Parker) – 89 point Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015

I glasset

Detaljer

Ganske typisk for Michael Davids vine er Inkblot Petite Verdot ikke fedtet med smagsindtrykkene. Mørke bær, en smule krydderier og lakrids afsluttes af perfekte tanniner.
Område og Producent

Detaljer

Vi finder området Lodi (udtales Lohd-eye) øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering, hvilket er optimale forhold for Zinfandel-druen. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter. De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud. Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet med iøjnefaldende og unikke etiketter. Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.