Inkblot - Cabernet Franc - Michael David Winery - Californien

325,00 kr

'The wine - The grape'


Serien Inkblot er Michael David Winerys hyldest til en række druesorter, som ofte bare er statister i en blend med andre druer. Her er det Cabernet Franc-druen, som spiller hovedrollen i en eliksir af en rødvin, der kommer rundt i alle hjørner af munden med sin elegance.

Læs mere
cl 75
Type Rødvin
Dyrkningsmetode Almindelig
Land Nordamerikansk
Fylde Kraftig, Tør
God Til Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste
druer Cab. Franc
År 2013
Alkohol 15 %
Vivino 4,1
Beskrivelse

Detaljer

Der laves ikke megen vin på Cabernet Franc-druen i Lodi. Så her er der mulighed for at smage en sjældenhed.
Inkblot er lavet på Cabernet Franc-druen iblandet ganske lidt Cabernet Sauvignon og Petite Sirah.
Druerne til Inkblot Cabernet Franc høstes fra en vinmark i det vestlige Lodi. Vinstokkene er over 25 år gamle.

Vingårdens hjemmeside HER  

Hvad anmelderne siger

Detaljer

Årgang 2013 The Wine Advocate (Robert Parker) – 92 point Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015

I glasset

Detaljer

Ganske typisk for Michael Davids vine er Inkblot Cabernet Franc ikke fedtet med smagsindtrykkene. Mørke kirsebær, friskpresset solbær og blommer, peber og en smule vanilje samt tobak i afslutningen, som fuldendes af lækre fløjlsbløde tanniner.
Område og Producent

Detaljer

Vi finder området Lodi øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering, hvilket er optimale forhold for Zinfandel-druen. De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter. De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud. Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet med iøjnefaldende og unikke etiketter. Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.