4,1 vivino

Inkblot - Cabernet Franc - Michael David Winery - Californien

325,00 kr

 

'The wine - The grape'

Serien Inkblot er Michael David Winerys hyldest til en række druesorter, som ofte bare er statister i en blend med andre druer. Her er det Cabernet Franc-druen, som spiller hovedrollen i en eliksir af en rødvin, der kommer rundt i alle hjørner af munden med sin elegance.

Indhold i CL75
TypeRødvin
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandNordamerikansk
FyldeKraftig, Tør
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Stærke Oste
DruerCab. Franc
År2013
Alkohol15 %
Vivino4,1
Smag

Mørke kirsebær, friskpresset solbær og blommer, peber og en smule vanilje samt tobak i afslutningen, som fuldendes af lækre fløjlsbløde tanniner.

Beskrivelse

Der laves ikke megen vin på Cabernet Franc-druen i Lodi. Så her er der mulighed for at smage en sjældenhed. Inkblot er lavet på Cabernet Franc-druen iblandet ganske lidt Cabernet Sauvignon og Petite Sirah.
Druerne til Inkblot Cabernet Franc høstes fra en vinmark i det vestlige Lodi. Vinstokkene er over 25 år gamle.

Se en video om serien Inkblot HER

Se vingårdens hjemmeside HER - Se en fantastisk video fra vingården HER og en mere HER

 

Hvad anmelderne siger

Årgang 2013 The Wine Advocate (Robert Parker) – 92 point Unified Wine & Grape Symposium 2016 – Michael David Winery named Winery of the Year 2015

Område og Producent

Vi finder området Lodi (udtales Lohd-eye) øst for storbyen San Francisco tæt på floden Sacramento. Lodi er således placeret i det californiske vindistrikt Central Valley, et område der er præget af veldrænede jordbunde og et nærmest middelhavsagtigt klima. Området byder på kølig morgentåge og varme dagtimer med en masse soleksponering.

De klimatiske forhold i området betyder, at druerne modner langsomt og dermed opnår høj intensitet, en flot intens farve og en dejlig frugtrig karakter. De to brødre Michael og David Phillips nedstammer fra en familie af farmers, som har dyrket vindruer i området Lodi i Californien i snart et århundrede. I dag er familieforetagendet udvidet med 6. generation Kevin Phillips og Melissa Phillips Stroud.

Familien viderefører traditionen med at producere vine af høj kvalitet med iøjnefaldende og unikke etiketter. Michael David Winery driver landbrug med respekt for fremtidige generationer og har implementeret nogle af de mest progressive og bæredygtige landbrugsmetoder i Californien. Familien dyrker vin på 300 ha og fra og med 2011-årgangen er alle Lodi druer fra Michael David Winery certificerede bæredygtige.