nyhed
tilbud

Immortalis - Garnacha - D.O. Calatayud

Tilbuds Pris: 75,00 kr

Før Pris: 115,00 kr

 


'Fino vino'


Immortalis Garnacha er en af to vine med dette navn. "Broderen" er lavet på Monastrell druen og kommer fra det lille og ukendte distrikt Bullas. Her er vinen fra den næsten ligeså ukendte dirstrikt Calatayud, som ligger i nærheden af Zaragoza.

Læs mere
Type Rødvin
cl 75
Land Spansk
Fylde Blød og Rund, Tør
druer Garnacha
God Til Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År 2015
Alkohol 15 %
Vivino 3,6
Beskrivelse

Detaljer

Calatayud, der fik D.O. status i 1990, ligger ca. 90 km fra Zaragoza og strækker sig over ca. 5.600 hektar i den sydvestlige del af Zaragoza-provinsen i Spanien.
Vinen er produceret af 100% Garnacha-druer fra Calatayud. Druerne, der er håndplukkede, er dyrket på gamle bushvinstokke med et meget lavt høstudbytte (ca. 2.500 kg/ha).

I glasset

Detaljer

Det er en utrolig flot rødvin med dyb mørkerød farve, intens duft af røde frugter og krydderier, fyldig, blød og letkrydret frugtsmag med velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til buffet, lam og and, men prøv den også let afkølet på en varm sommerdag. Vinen kan med velbehag drikkes nu og de næste år.
Område og Producent

Detaljer

Denne vin kommer fra vingården Pago Aylés, der råder over mere end 3.000 hektar jord, hvoraf 50 hektar er vinmarker beplantet med druerne Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Garnacha. Vingården er beliggende i Cariñena, som er et godt spansk område, hvor der bliver produceret vine af høj kvalitet. Vinmarkerne ligger i 400-800 meters højde, og klimaet er karakteriseret ved varme somre og kolde vintre. Vinmarkerne blev beplantet i 1994, og vineriet blev bygget i 1998. Vingården Aylés har siden 2010 været klassificeret som Vino de Pago eller D.O. Pago. Denne klassifikation blev indført i 2003 af det spanske parlament og gives ikke til et helt område, men derimod til individuelle vingårde/vinmarker, der opfylder bestemte krav, hvoraf et af dem går på, at der kun må bruges egne druer i vinene. Ejerne har lavet denne vingård som et prestigeprojekt, hvor penge ikke har spillet nogen rolle. Meningen er at producere det bedste, der overhovedet er muligt i regionen. Alt; beplantning, høst, gæring, lagring og aftapning sker efter de mest moderne principper.