3,6 vivino

Il Cellese - "Pictus" - Toscana IGT

260,00 kr

 

"Toscana el supre"

Denne supertoscaner er til at betale og derfor har vi taget den hjem. Mange af de berømte supertoscanere kan koste over 1000 kr. Det behøver du ikke betale, for vingården Il Cellese har lavet noget ekstraordinært til pengene.

På bare en hektar dyrkes Merlot og Cabernet Sauvignon side om side og disse høstes i oktober. De vinificeres sammen og modnes sammen. Derefter blandes de med den for Chianti området kendte drue Sangiovese og ud kommer en fantastisk vin.

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeChianti
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frisk, Letkrydret, Tør
DruerCabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
God TilGrillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Vildt
År2014
Alkohol13,5 %
Vivino3,6
2 stk. På lager
Duft

Pictus har en duft af megen moden frugt, som kommer fra Merlot druen. Syre noterne kommer fra Cabernet og duften af solbær også fra denne.

Smag

Smagen med en ret så høje tanniner og fyldig rundhed, friskhed og livlig syre. fadlagringen efterlader blødhed og lette krydderier til smagen.

Beskrivelse

Når druerne høstes i oktober, på marken som ligger i 300 meters højde, er merlot druen lettere overmoden, hvorimod Cabernet er perfekt. To druer der høstes og vinificeres sammen giver en komplet bouquet til vinen.

Merlot druen overmodenhed giver moden blomme og syltetøj, giver Cabernet druen os mere elegante noter, men også tanniner, der gør at vinen bliver bedre og bedre med alderen.

Se en video fra vingården HER

 Vingårdens hjemmeside HER

Hvad anmelderne siger
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Navnet "Il Cellese" dateres tilbage til 1500 tallet. Dette vidunderlig bakkeland i Chianti var ejet af den katolske kirke og kirkens tjenere var trofaste arbejdere i markerne. Disse beskedne indbyggere var kendte som "Cellesi" fordi de boede i ganske små rom, som blev kaldt celler. Siden har tingene ændret sig, men geografien er stadig storslået og ekspertisen i markerne er stadig den samme. Il Cellese ligger mellem Sienna og Fiorentina. På gården har man brugt 4 år på at renovere og i dag står det som en moderne vingård, men med masser af af gamle materialer. Et storslået gård, som også kan besøges og endda overnattes på.