4,1 vivino

Il Cellese - Chianti Classico D.O.C.G.

195,00 kr

 

"Chianti Real"

 
Il Cellese repræsentere hjertet i Toscana og vinen, som jo er lavet på 100% Sangiovese indkapsler lige præcis det vingårdens vil have som udtryk i en virkelig Chianti Classico. De har lavet dem i over 300 år.
 
 
TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeChianti
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerSangiovese
God TilGrillede retter
År2015
Alkohol13 %
Vivino4,1
tabs-icon1 Duft

Duft af mange frugter. kirsebær, syrlige kirsebær, violer og vilde blomster og en lidt ristet finale, som kommer fra lagring på fade.

tabs-icon2 Smag

Smagen er intens og fyldig med masser af frugt og balsamisk syre. Den dejlige syre giver en friskhed og vedholdenhed.

tabs-icon3 Eftersmag

Meget lang, hvor Sangiovese druens modenhed kommer til udtryk

Beskrivelse

Druerne blev høstet i oktober, hvor man udvalgte de bedste klaser. I en ganske kort periode blev drueskindet gæret med og det er for at man kun vil udtrække de bløde komponenter fra druemosten. Efter gæringen blev vinen modnet på den traditionelle Chianti metode, som er både i store egefade og betontanke. Til sidst ligger flasken i 6 måneder for at falde lidt til ro.

En dejlig video fra vingården HER

Vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger
top_ranked
Blandt top 10% af alle vine i verden
 
Område og Producent

Navnet "Il Cellese" dateres tilbage til 1500 tallet. Dette vidunderlig bakkeland i Chianti var ejet af den katolske kirke og kirkens tjenere var trofaste arbejdere i markerne. Disse beskedne indbyggere var kendte som "Cellesi" fordi de boede i ganske små rom, som blev kaldt celler. Siden har tingene ændret sig, men geografien er stadig storslået og ekspertisen i markerne er stadig den samme. Il Cellese ligger mellem Sienna og Fiorentina. På gården har man brugt 4 år på at renovere og i dag står det som en moderne vingård, men med masser af af gamle materialer. Et storslået gård, som også kan besøges og endda overnattes på.