4,0 vivino

Il Cellese - Chianti Classico D.O.C.G.

195,00 kr

 

"Chianti Real"

 
Il Cellese repræsentere hjertet i Toscana og vinen, som jo er lavet på 100% Sangiovese indkapsler lige præcis det vingårdens vil have som udtryk i en virkelig Chianti Classico. De har lavet dem i over 300 år.
 
 
Beskrivelse

Druerne blev høstet i oktober, hvor man udvalgte de bedste klaser. I en ganske kort periode blev drueskindet gæret med og det er for at man kun vil udtrække de bløde komponenter fra druemosten. Efter gæringen blev vinen modnet på den traditionelle Chianti metode, som er både i store egefade og betontanke. Til sidst ligger flasken i 6 måneder for at falde lidt til ro.

Vingårdens hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

 

 
I glasset
Duft af mange frugter. kirsebær, syrlige kirsebær, violer og vilde blomster og en lidt ristet finale, som kommer fra lagring på fade. Smagen er intens og fyldig med masser af frugt og balsamisk syre. Den dejlige syre giver en friskhed og vedholdenhed.
Område og Producent
Navnet "Il Cellese" dateres tilbage til 1500 tallet. Dette vidunderlig bakkeland i Chianti var ejet af den katolske kirke og kirkens tjenere var trofaste arbejdere i markerne. Disse beskedne indbyggere var kendte som "Cellesi" fordi de boede i ganske små rom, som blev kaldt celler. Siden har tingene ændret sig, men geografien er stadig storslået og ekspertisen i markerne er stadig den samme. Il Cellese ligger mellem Sienna og Fiorentina. På gården har man brugt 4 år på at renovere og i dag står det som en moderne vingård, men med masser af af gamle materialer. Et storslået gård, som også kan besøges og endda overnattes på.